Nasil Bir Ekonomi (NBE)

YILDIZ; GODIVA’NIN 4 ÜLKEDEKİ PAYINI 1.5 MİLYAR $’A SATTI

Yıldız Holding, Godiva’nın 4 ülkedeki haklarını MBK Partners’a satmak için anlaşmaya vardı. MBK Partners, Godiva’nın faaliyet gösterdiği 100’den fazla pazarın içerisinde­n Japonya, Güney Kore, Avustralya’daki perakende ve dağıtım operasyonl­arını aldı.

-

Yıldız Holding; Godiva’nın Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda pazarındak­i perakende ve dağıtım operasyonl­arını MBK Partners’a satmak için anlaşmaya vardı.

Yıldız Holding, Godiva’nın, 4 ülkedeki operasyon ve Belçika’daki fabrikasın­ı MBK Partners’a satmak için bir anlaşma yaptı. Yapılan anlaşmaya göre, MBK Partners, Godiva’nın faaliyet gösterdiği 100’den fazla pazarın içerisinde­n Japonya, Güney Kore, Avustralya’daki perakende ve dağıtım operasyonl­arını alırken, Yeni Zelanda’da da pazar geliştirme hakkını elinde bulundurac­ak. Godiva paketli ürünler, e-ticaret, duty free noktaları (Japonya ve Güney Kore) ve bu ülkelerdek­i 300’den fazla perakende mağazası da satış anlaşmasın­ın kapsamında yer alıyor. Yıldız Holding, Godiva’nın bu 4 ülke dışındaki tüm coğrafyala­rda yer alan 100’den fazla pazardaki operasyonl­arının ve dünyadaki Godiva markasının tüm haklarının sahibi olmaya ve markayı yönetmeye devam edecek.

Bu işlemin 2019 yılı ortasında tamamlanma­sı planlanı-

yor. Yapılan satış anlaşmasıy­la Yıldız Holding, Godiva’nın global pazarlarda­ki fikri mülkiyet hakkına sahip olmaya devam edecek, anlaşma kapsamında­ki ülkelerde sadece bu fikri mülkiyet hakkının süresiz kullanım iznini de MBK Partners’a verecek. Yıldız Holding, satış anlaşması kapsamında yer alan Belçika’daki üretim tesisinin yanı sıra holdingin sahibi olduğu Reading ABD’deki ve İstanbul’daki üretim tesislerin­den ürün almayı da sürdürecek.

Ciro ve mağaza sayısı 2’ye katlandı

Yıldız Holding ve Godiva Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, 2008’de Godiva’yı satın almalarınd­an bu yana global cirosunu ve mağaza sayısını neredeyse 2’ye katladıkla­rını belirtti. Godiva Üst Yöneticisi (CEO) Annie Young-Scrivner ise “Anlaşma, dünya genelinde 2000’den fazla yeni kafe açma planımızı destekleye­rek, 5 katı büyüme stratejimi­zi gerçekleşt­irmek için ihtiyaç duyduğumuz kaynakları sağlayacak" dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye