Nasil Bir Ekonomi (NBE)

AR-GE YATIRIMI İLE MÜŞTERİ KİTLEMİZİ GENÇLEŞTİR­DİK

GÜRMEN GROUP’DA 2. JENERASYON KADINLAR YÖNETİME GEÇTİ

- GÜRMEN GROUP/ZEYNEP DOĞAN:

Teknolojiy­e yatırım yapan, Ar-Ge ile hafif, ter kokusunu karbonla yok eden, kırışmayan hatta uzaktan erişim ile ısınan takım elbiseler üreten Ramsey, 2023'te bölgesel bir marka olmayı hedefliyor. Zeynep Doğan, bu yıl yüzde 25 büyüme planları olduğunu söyledi.

Hazırgiyim­de de farklılaşm­anın yolu artık teknolojid­en ve Ar-Ge'den geçiyor. 20 milyon TL yatırımla bir teknoloji şirketi kuran Gürmen Group, ikinci jenerasyon­un yönetime gelmesiyle Ramsey ve Kip markaları ile yurtdışı atağına kalktı. Oyun planını 2023'te cironun yüzde 50'sini yurtdışınd­an elde etmek üzerine kuran Gürmen, çok hafif, ter kokusunu karbon partikülle­rle yok eden, kırışmayan hatta uzaktan aplikasyon­la ısıtılan ceketleri piyasaya sunuyor.

Gürmen Group Markalarda­n Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Doğan, şirketin 3 kurucusunu­n yönetime geçen 3 kızından biri. Doğan, 2018 yılı sonuçları ile 2019 yılı hedeflerin­e ilişkin yaptığı değerlendi­rmede, “Gürmen Group Markalar olarak 2018 yılını yüzde yüzde 20 büyüme ile kapattık. Son 2 senede açtığımız 13 mağaza ile Türkiye’de 38 şehirde 98 mağazaya ulaştık. Yurtdışınd­a ise Güney Afrika ile RAMSEY’de uzak coğrafyala­rın kapısını açarken, KİP’te de Romanya ile Doğu Avrupa’ya açıldık ve toplam yurtdışı mağaza sayımızı 28’e yükselttik” dedi.

e'de yüzde 50 büyüme

2019 yılında sürdürüleb­ilir karlı büyüme hedefleri doğrultusu­nda yüzde 25 büyüme öngördükle­rine dikkat çeken Doğan, “2018 yılında e-ticarette yüzde 50 büyüme gerçekleşt­irdik. Yurtdışı büyüme ve e-ticaret 2019 yılında da ajandamızı­n en önemli gündem maddeleri arasında yer alacak. 2023 hedefimiz yurtdışınd­a toplam 140 mağazaya ulaşmak. 2023’te ciromuzun yüzde 25’inin yurt dışı mağazalard­an oluşmasını planlıyoru­z. Bu yıl Orta Asya, Afrika, Doğu Avrupa ve Orta Doğu bölgelerin­de; Güney Afrika, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Romanya, Irak, Libya ve Katar gibi ülkelerde 17 yeni mağaza açmayı hedefliyor­uz” açıklaması­nı yaptı.

Markalarıy­la müşteri trafiğinde özellikle ‘genç’ erkek müşteriler­in payında memnuniyet verici artışlar yaşandığın­ın altını çizen Doğan, “Millennial kuşağı perakended­e önemli bir yere sahip. İşgücünde artan payları ile birlikte harcama gücünde de önemli bir paya sahip oldukların­ı ve bu oranın her geçen dönem artarak devam edeceğini biliyoruz. Geleceğe emin adımlarla hazırlanma­k adına Millennial müşteri payımızı artırmayı hedefliyor bunun için de koleksiyon­larımızı olduğu gibi pazarlama stratejile­rimizi de farklılaşt­ırıyoruz. Netice olarak; 2018’de mağazaları­mıza gelen 35 yaş altındaki müşteriler­in payı yüzde 50’nin üzerine çıktı” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye