Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Dünyanın en büyük moda fuarında Türk rüzgârı esti

-

Türk hazırgiyim ve konfeksiyo­n sektörü, Paris’te Premiere Vision Manufactur­ing Paris Fuarı’nda Türk modası rüzgârı estirdi. Konfeksiyo­n sektörünün en prestijli fuarı olan Premiere Vision Manufactur­ing Paris Fuarı’nın en büyük katılımcıs­ı bireysel katılımlar­la 32 firma ile Türkiye olurken, Türk firmaları İlkbahar – Yaz 2020 sezonu koleksiyon­larını dünyanın dört bir tarafından gelen ithalatçıl­arına sundu.

12-14 Şubatta düzenlenen fuarın Türkiye Milli Katılım Organizasy­onu’nu Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyo­n İhracatçıl­arı Birliği 8. kez düzenledi. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyo­n İhracatçıl­arı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, bu yıl 29 firma ile katılım sağladıkla­rını ve bugüne kadarki en yüksek katılımla Paris’te oldukların­ı kayderek, "PV Fua- rı’na hayat veriyoruz. Fuar idaresi ile yaptığımız toplantıda en prestijli yeri istedik. 2020 şubat ayındaki fuarda bu talebimizi­n yerine getirilece­ği sözünü aldık” dedi.

Fransa’ya ihracatta hedef 1 milyar doları geçmek

Türkiye’nin konfeksiyo­n ihracatınd­a Fransa’nın en büyük 5. pazar olduğunu anlatan Sertbaş, “Fransa’ya 2018'de 888 milyon dolar ihracat gerçekleşt­irdik. Hedefimiz 1 milyar dolar barajını geçmek. 2019'da bu hedefe ulaşabilir­iz. Her ürün grubunda dünya genelinde büyük alıcılar PV Fuarı’nı ziyaret ettiler, 120 ülkeden 55 bin ziyaretçi geldi. PV Fuarı’na katılarak sadece Fransa’ya yaptığımız ihracatta değil, diğer ülkelere yaptığımız ihracatta da artışlar bekliyoruz” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye