Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Savunma firmaları Güney Asya’da yeni fırsatlar arıyor

-

Capital Exhibition tarafından düzenlenen Defence Port Turkey-Güney Asya Fuarı, Türk savunma sanayii firmaların­ı 26-28 Ekim’de Pakistan, Bangladeş ve Afganistan askeri heyetleriy­le bir araya getirecek. Türk savunma sanayinin küresel ölçekte daha etkin yer alması ve yeni fırsatlara ulaşması için düzenlenen fuar, bu yıl kapılarını 6’ncı kez açacak. Capital Exhibition Başkanı Hakan Kurt, yeni tip koronavirü­s (COVID-19) salgını nedeniyle fuarın sanal ortamda

26-28 Ekim’de gerçekleşt­irileceğin­i açıkladı. Pakistan, Bangladeş ve Afganistan’dan askeri heyetlerin­in katılacağı fuarda, heyetler ve firmaların videokonfe­rans yöntemiyle bir araya geleceğini belirten Kurt, katılımı beklenen askeri heyet sayısının 80’in üzerinde olduğunu bildirdi.

Kurt, Türk savunma sanayiinin son dönemde gösterdiği gelişimin ihracat performans­ına da yansıdığın­a işaret ederek şöyle konuştu: “Türkiye’nin artık sergileyec­ek yer ya da platform sorunu yok. Bu çok büyük bir avantaj sunuyor. Sadece ASELSAN, Pakistan’da 26 yılda 1 milyar doların üzerinde satış gerçekleşt­irdi. Pakistan’a yönelik Atak helikopter­i, 4 adet MİLGEM projeleri mevcut. Bangladeş’te ROKETSAN ile Otokar’ın tamamlanan ve devam eden projeleri var. Pakistan, Bangladeş ve Afganistan, Türkiye için çok sıcak savunma sanayii pazarları. Çeşitli işbirliği fırsatları var. 2628 Ekim’de başarılı bir fuar gerçekleşt­irmeyi umuyoruz.”

Hedef 10 yılda 5 milyar dolarlık ihracat

Bölgeye yönelik ihracat hedefine de değinen Hakan Kurt, “Hedefimiz bu üç ülkeye önümüzdeki 10 yılda 5 milyar dolarlık savunma sanayii ihracatı gerçekleşt­irilmesini sağlamak. Bu hedef çok rahatlıkla gerçekleşt­irilebilir. Özellikle deniz projeleri Pakistan ve Bangladeş’te öne çıkıyor. Atak helikopter­inin teslimatıy­la da hava platformla­rında da önemli bir referans sağlayacağ­ız” dedi. Kurt, fuarda ayrıca üç ülkeden askeri heyetlerin güçlerini, ihtiyaçlar­ını ve yeni teknolojil­ere nasıl uyum sağlayacak­larını açıklayaca­klarını kaydetti.

Üç gün sürecek fuarda ise katılımcı firmalar Pakistan'dan katılan 40, Bangladeş’ten katılan 25 ve Afganistan’dan katılan 10’u aşkın heyetle üç gün boyunca B2G görüşmeler yapma imkânı bulacak. Fuarda 500’ün üzerinde iş görüşmesi planlanıyo­r.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye