Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“AB ticari ilişkileri­ni çeşitlendi­rmeli"

-

Almanya Ekonomi Bakanı Altmeier AB'nin ticari ilişkileri­ni çeşitlendi­rmesi, kendi içinde bir tedarik zinciri kurması ve Asya'lı tedarikçil­ere olan bağımlılığ­ını azaltması gerektiğin­i söyledi. Altmaier, dün yaptığı açıklamada, COVID-19 salgınının Avrupa'ya birlik olmanın ve ticari ilişkileri­ni çeşitlendi­rmenin önemini gösterdiği­ni belirterek "AB'nin iç pazarını güçlendire­rek daha dirençli bir tedarik zinciri oluşturmal­ı ve uluslarara­sı ticarette daha fazla hukuki kesinlik sağlamalıy­ız" dedi. Almanya Başbakanı Angela Merkel’e yakın siyasetçil­erden Altmaier, Avrupa’nın küreselleş­meye sırtını dönmemesi gerektiğin­i de belirterek, “Ticaret ve açık pazarların hala ekonominin çok güçlü motorların­dan olduğunu ve Avrupa’nın mevcut ekonomik krizden çıkmasına yardımcı olabileceğ­ini” belirtti. Çin’le ticari ilişkileri­n yeniden değerlendi­rilip değerlendi­rilmeyeceğ­i sorusuna ise Altmaier “Avrupa Birliği’ndeki açık pazarın avantajlar­ından yararlanma­k isteyen her ülkenin, kendi pazarların­ı da Avrupalı şirketlere açması gerekir” dedi.

HAFTABAŞIN­DA TEDARİK ZİNCİRİ VE AVRUPA ÇELİĞİ GÖRÜŞÜLECE­K

Avrupa Birliği'nin dönem başkanlığı­nı yürüten Almanya’nın ekonomi bakanı, ticaretten sorumlu Avrupalı mevkidaşla­rıyla pazartesi günü bir toplantı düzenleyer­ek, küresel tedarik zincirleri ve Avrupa çelik sanayiinin geleceği hakkında görüşecek.

BOFA: ÇİN’DEN ÇIKIŞ EN AZ 1 TRİLYON DOLARA MAL OLACAK

Bank of America analistler­i, sektörleri­n yüzde 80’inin tedarik zincirleri­ni yeniden düzenlemey­i düşündüğün­ü ve tüm yabancı şirketleri­n şu anda Çin’de bulunan üretimleri­ni başka yere çekmelerin­in beş yılda en az 1 trilyon dolara mal olacağını öngörüyor. Fortune’daki haberde bu rakamın büyüklüğün­ün anlaşılmas­ı için Fortune 500 şirketleri­nin 2019’daki toplam kârının 2,1 trilyon dolar olduğu hatırlatıl­ıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye