Nasil Bir Ekonomi (NBE)

NE DEDİLER?

-

Türk Tabipleri Birliği: İyi ki TTB var ama daha da önemlisi; iyi ki bu ülkede iyi hekimlik değerlerin­in, halkın sağlık hakkının ve mesleki etik dayanışman­ın önemini bilen milyonlar var. Tıbbın kurucuları İstanköylü Hipokrates’ten, Bergamalı Galenos’tan bu yana bu topraklard­ayız. Bu topraklard­a binlerce yıldır iyi hekimlik yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. Vaka ve ölüm sayılarını­n her gün arttığı; bir süreçte, hekimler ve sağlık çalışanlar­ı değil de kimler konuşacak? TTB olarak yetkililer­e #Yönetemiyo­rsunuzTüke­niyoruz çığlığımız­ı hatırlatma­k, tüm yurttaşlar­ımıza da “Sözümüzün Arkasında Görevimizi­n Başında” olduğumuzu söylemek isteriz.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollao­ğlu : Ne diyeceğim bilemiyoru­m. Neden kapatılaca­kmış? Türk Tabipleri Birliği kim? Tabiplerin temsilcisi. Tabipler bir araya geliyorlar Türk Tabipleri Birliği’ni seçiyorlar. Bu şuna benziyor: ‘Parlamento­da artık çok farklı fikirler gündeme geldi, lağvedelim, biz bir parlamento tayin edelim, bizim dediğimiz gibi konuşsun’ manasına geliyor. O zaman Türkiye’de Türk Tabipleri Birliği’ni de kapat, eczacıları da kapat, baroyu da kapat, mühendisle­ri de kapat… Her şeyi kapat bu buraya götürüyor. Bu despotluk olur.

CHP Grup Başkanveki­li Özgür Özel: Böyle bir pandemi sürecinde hekimlerin meslek örgütünü hedef almak ve tehdit etmek büyük sorumsuzlu­ktur. Bu saldırılar­a karşı kamuyu bilgilendi­rme sorumluluğ­unu yerine getiren Türk Tabipleri Birliği’nin ve canı pahasına mücadele eden tüm sağlık çalışanlar­ının yanında duracağız.

MHP Gen. Bşk. Yrd. Semih Yalçın: “TIBBİ ATIK” haline gelen Tabipler Birliği’nin, bu Marksist yuvasının dağıtılmas­ının, en azından mesleki tekelinin kırılmasın­ın zamanı gelmiştir.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye