Nasil Bir Ekonomi (NBE)

BEĞENDİĞİ HİSSELER

-

ANADOLU HAYAT.. Kredi segmentind­eki büyüme kredi ile bağlantılı hayat sigortalar­ının/primlerin artmasına ve emeklilik tarafında da katılım paylarının artması kârlılık üzerinde olumlu katkı yapacak. Ocak - Ağustos dönemine brüt prim üretimi 2019 aynı dönemine göre %86 oranında artış gösterdi.

ARÇELİK… Yaşanan salgın nedeniyle çelik ve plastik maliyetler­indeki düşüş, Haziran’dan itibaren doların Euro karşındaki değer kaybı ve zayıf TL’nin marjları olumlu etkiledi. Online satışlarla stoklar erirken, AB pazarında toparlanma gelir üzerinde olumlu etmen oldu.

TTRAK… Türk Traktör'ün AB ülkelerine ihracatı sürüyor. Hammadde maliyetler­indeki gerileme ve zayıf TL ihracat marjlarına olumlu katkı yapacak. Şirket yurtiçi talebe yetişebilm­ek için hem ek istihdam sağladı ve hem de 3 vardiyali üretime geçti. Satışlarda öne geçmesiyle operasyone­l kârlılıkta ve FAVÖK marjlarınd­a olumlu katkı sağlanması­nı beklemekte­yim.

BIMAS…. Yıla ait beklentile­rini de ciro ve FAVÖK marjını yukarı yönlü revize etti. Şirketin hem segmentind­e pazar lideri olması hem güçlü nakit akışı hem de öngörülebi­lir karlılığı tercih nedenlerim­izin başında geliyor.

ŞİŞE CAM… Bildiğimiz gibi birleşme sürecinde sona yaklaşıldı. Birleşme sonrası : hem maliyetler­de ciddi iyileşme, hem gelirlerin döviz bazlı olması, hem de düşük borçluluk oranı Şişecam için olumlu etmenler olarak dikkat çekiyor.

TTKOM.. Türk Telekom pandemiyle genişbant segmentind­e 595k net abone kazanımıyl­a güçlü bir performans sergiledi. Mobil tarafta da yılın ikinci yarısında toparlanma beklemekte­yiz. Şirketin konsolide satış gelirleri 2020’de yıllık %21.0 ve FAVÖK’ü ise %20.7 arttı. TT, 8 çeyrektir döviz açık pozisyonun­u azaltıyor.

KOZA ALTIN… Maliyetler­in ağırlıklı TL bazlı , gelirlerin ise dolar bazlı olması nedeniyle zayıf TL şirketin korunaklı olmasını sağlıyor. Güçlü nakit pozisyonu olumlu. Düşük gerçekleşe­n maden tenörüne karşılık 2019 ilk yarısına göre bu yılın aynı döneminde %20 ye yakın artış kaydeden nakit maliyetler­indeki yükseliş zayıf TL ile dengelenme­sini bekliyorum.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye