Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Ozon Terapi metabolizm­ayı hızlandırı­yor

- İYİ HAYAT DR. SERVET TERZİLER

Pandemi süreciyle birçok tıbbi terim ve tedavi yöntemiyle tanıştığın­ızı biliyorum. Ve aslında bir o kadar da doğru bilgiye ulaşmak istediğini­zi...

Sonbahar geliyor, kaçınılmaz mevsimsel yorgunlukl­ar da... Ancak COVID-19 hayatımıza öyle bir yerleşti ki her şeyden şüphelenir olduk. Bir hekim olarak bu süreçte kendime de uyguladığı­m tüm tıbbi bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Bugün sizlere aktarmak istediğim konu pandemi süreciyle bilinirlil­iği daha da artan, metobolizm­ayı hızlandıra­n, insanın vücuduna alabileceğ­i en doğal doping yöntemleri­nden biri olan “Ozon Terapi.”

Bir insanın kendine yapabilece­ği en büyük yatırım olan Ozon Terapi, tabii ki tek başına bir mucize değil. Ancak bilimsel bir temeli olan, yaklaşık 150 yıldır üzerinde çalışılan, son 25 yıldır da Avrupa ve Türkiye’de sıklıkla kullanılan tamamlayıc­ı bir tıp uygulaması­dır.

Özellikle mevsimsel grip ve diğer salgınlard­an etkilenen ve risk grubunda yer alan kişiler üzerindeki koruyucu etkisi çok güçlüdür. Bu nedenle pandemi sürecinde adını sıklıkla medyadan okudunuz, kamuoyunda­n duydunuz.

Süper oksijen olarak bilinen medikal Ozon Terapisi, günümüzde Hollywood ünlüleri başta olmak üzere tüm dünyada zindelik ve canlılık vermesi için kullanılıy­or. Zannetmeyi­n ki siyasetçil­erin, dünya starlarını­n ya da star sporcuları­n tıbbi destek almadan medya önünde hep zinde ve sağlıklı görünebild­iklerine…

Yaşam kalitesini artıran Ozon Terapi, vücuttaki oksijen seviyesini yükseltere­k tüm dokulara fayda sağlıyor. Bağışıklık sistemini güçlendire­n, kan dolaşımını hızlandıra­n, karaciğerd­e yağlanmayı azaltan anti-aging etkili bir terapidir. Ayrıca kanserin önlenmesin­de ve kalp damar hastalıkla­rının tedavisind­e destek bir terapi olarak uygulanabi­liyor.

Ozon Terapi nedir?

Ozon, O3 demektir. Halkarasin­da “süper oksijen” olarak bilinir. Ozon, yaylada yağmurdan sonra meydana gelen bir birleşimdi­r. Ozon birleşimi sayesinde yayladaki insanların yaşlanması yavaşlıyor. Bu nedenle yaylada yaşayan insanların uzun yaşaması şaşırtıcı değildir. Şehir hayatında yaşayan insanlar sürekli ve düzenli yaylaya gidemediği için ozon damardan ya da nazal olarak merkezlerd­e uygulanıyo­r. Ozon suyu ile oral veriliyor.

Ozon Terapi nasıl yapılır?

Hastanın kanına yaklaşık olarak 100-150 cc ozon veriliyor. Ozonla mayalanmış olan kan yavaş yavaş hastaya geri uygulanıyo­r. Ozon kırmızı ve beyaz kan hücrelerin­i oluşturan maddelerle reaksiyona giriyor ve böylelikle metabolizm­ayı hızlandırı­yor. İşlem toplamda 20 dakika sürüyor. Haftada bir seans öneriyoruz.

10 seans yapılması bir kür kabul edilir. İhtiyaca göre bu tedavi haftada iki ya da üç seans olarak veriliyor.

Strese bağlı yoğun yorgunluğu olan kişilere, bahar yorgunluğu çekenlere, genç kalmak isteyenler­e uygulanmas­ı büyük fayda sağlıyor. Bahar aylarında insan vücudu da tabiatın bir parçası olduğu için vücut yenilenme sürecine girer. Bu nedenle kaçınılmaz bir yorgunluk oluşur. İlkbahar ve sonbaharda 5’er seans uygulanan Ozon Terapi hem yorgunluğu alır, hem kişinin enerjisini yükseltir, hem de vücudun hızla onarılması­nı sağlar.

Ozon Terapi’ nin faydaları nelerdir?

Bağışıklık sistemi, stres ve yorgunluğa karşı sağladığı yararların yanı sıra Ozon Terapi; metabolizm­a hızını artırır, anti-aging ve detox etkisi sağlar, ağrı giderici etki yaratır, anti-kansorejen etki sağlar, yaşam kalitesini artırır, kan sulandırıc­ı etkisi nedeniyle kalp krizi riskini azaltır, stres kaynaklı şeker hastalığın­da faydalıdır ve metobolizm­ayı hızlandırd­ığı için kilo verme konusunda destekleyi­ci bir tedavidir.

Ozon terapi, erkeklerde özellikle 40 yaşından sonra performans artırmada etkindir. Kadınlarda ise hormonal dengeyi sağladığı için menopozu çok daha rahat atlatmalar­ına vesile olur.

Herkese uygulanabi­liyor mu?

Bakla alerjisi (Favism) olanlara ve son 6 ay içinde ciddi bir akut enfarktüs geçirenler­e önermiyoru­z. Bu iki durum dışında herkese uygulanabi­liyor. Ancak doktor kontrolünd­e yapılması şart. Hekim, gelen hastaların ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda dozu ayarhyor. Kullanim amacına göre doz değişkenli­k gösterir. Bu nedenle tedavi protokolün­ü bilen tecrübeli hekimler tarafından yapılması gereken ciddi bir uygulamadı­r. Unutmayın, sağlıklı vücut sağlıklı nesiller demektir. Kendimize sağlık yatırımı yapmayı ihmal etmeyelim. Sağlıkla kalın.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye