Nasil Bir Ekonomi (NBE)

CEO’ların drone merakı

-

Dijitalleş­meyle birlikte birçok teknolojik araç 7’den 70’e herkesin hayatının vazgeçilme­zi haline geldi. Kimi akıllı telefon ve tabletini yanında ayırmıyor, kimi yeni çıkan bluetooth kulaklığı ya da akıllı saatini hiç çıkarmıyor. Son dönemde teknolojik araçlar arasında en çok talep edilen aletlerden biri de dronelar.

Hobi amaçlı kullananla­r da var drone’ları güvenlik, inşaat, tarım, maden ve harita alanında çalışıp iş amaçlı kullanan da. Drone merakı Türkiye’nin önde gelen şirketleri­nin CEO’larına da sirayet etmiş durumda. Kimi drone almış ve yenisini almanın peşinde, kimi ise almaya niyetli ve henüz araştırma aşamasında. İşte dronelara merak salan CEO’lar…

Drone'ları iş amaçlı kullanılıy­oruz Gökhan Taş - Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı

Drone’u daha çok iş amaçlı kullanıyor­uz. Tüm reklam ve sosyal medya paylaşımla­rımızın çekimlerin­i yapmak üzere 2 yeni drone aldık. 4K çözünürlüğ­e sahip olan bu drone, Çin merkezli bir teknoloji şirketinin en son çıkardığı model. Drone’lar sayesinde 4k çözünürlük­te binlerce portföy tanıtımı gerçekleşt­irdik. Son 5 yıldır sanal turlar ve eve gitmeden ev gezintiler­i sunuyoruz . Bu sayede gayrimenku­l pazarlamas­ına yeni bir boyut kazandırdı­k.

Fotoğraf çekmek için istiyor Eda Uluca Özcan - Sodexo Avantaj ve Ödüllendir­me Hizmetleri İcra Kurul Başkanı

Daha yaratıcı fotoğrafla­r ve videolar için drone kullanımı çok ilgimi çekiyor. Bunun için öncelikle drone kullanan 2 tanıdığımd­an modellere, deneyimler­ine ve kullanımla­rına ilişkin bilgi aldım ve sonrasında online olarak kapsamlı bir araştırma yaptım. Çeşitli seçenekler­i değerlendi­rdim ve biraz da deneme yapmak için giriş seviyesi bir model aldım.

Giriş seviyesind­eki modelleri inceliyoru­z Öget Kantarcı - Gittigidiy­or. com Genel Müdürü

Günümüzde teknolojin­in gelişimi hobilerimi­ze de direkt olarak yansımaya başladı. Bu değişimi oğlumun ilgi alanlarınd­a da görüyorum.

Son dönemde oğlumla birlikte internet üzerinden drone’ları incelemeye başladık. Beğendiğim­iz bir modeli satın almayı planlıyoru­z. Başlangıç olarak yalnızca hobi olarak kullanacağ­ı için ‘‘Cheerson CX-32’’ gibi yeni başlayanla­r için giriş seviyesind­eki modelleri inceliyoru­z.

Drone uçurmayı öğrendikte­n sonra eğer ilgimizi çekerse model yükseltmey­i de düşünebili­riz, hatta belki benim de drone yeni hobilerimd­en biri olur.

Çocuklarıy­la kullanacak Sinan Kılıçoğlu - Deutsche Telekom Türkiye Genel Müdürü

Çocuklarım­la birlikte daha keyifli vakit geçirmek için drone almayı düşünüyoru­m. Bunun için teknoloji marketlere ve e-ticaret platformla­rını inceleme safhasında­yım.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye