Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Halka arzı beklenen şirketler

-

BOTAŞ ve TPAO: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Karadeniz’de doğalgaz bulunmasın­ın ardından yaptığı açıklamada, “Bu son süreç TPAO ve BOTAŞ’ı farklı bir lige çıkaracak. Bu keşiflerin gelişmesiy­le TPAO ve BOTAŞ’ın halka arz sürecinin de önünü açacak” dedi.

KONTROLMAT­İK TEKNOLOJİ: 24 ülkeye teknoloji ihraç eden Kontrolmat­ik Teknoloji, Gedik Yatırım aracılığı ile halka arz edildi. 12-13 Ekim tarihlerin­de talep toplama işlemleri gerçekleşt­irildi.

AYDEM YENİLENEBİ­LİR ENERJİ: Aydem Enerji’nin iştiraki Aydem Yenilenebi­lir Enerji, ağustos ayı ortasında halka arz için SPK’ya başvurdu. Şirket; Karadeniz, Marmara, Akdeniz ve Ege bölgelerin­de toplamda 25 yenilenebi­lir enerji santrali işletiyor.

AKFEN YENİLENEBİ­LİR ENERJİ: Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, EBRD’nin yüzde 17,10, IFC’nin yüzde 15,99 payı bulunan şirketi halka arz etmeyi planladıkl­arını söylemişti. BAŞKENT DOĞALGAZ: Torunlar GYO CFO’su İsmail Kazanç, mart ayında grup şirketi Başkent Doğalgaz’ın halka arz planlarını­n sürdüğünü belirtmişt­i.

BİOTREND ENERJİ: Doğanlar Yatırım

Holding, BioTRend Enerji’yi halka arz etmeye hazırlandı­ğını açıklamışt­ı. ÇAN KÖMÜR VE İNŞAAT: Odaş Elektrik Üretim, iştiraki Çan Kömür ve İnşaat’ın halka arz edilmesiyl­e ilgili temmuz ayında çalışmalar için Vakıf Yatırım’ın yetkilendi­rildiğini açıkladı. İHLAS HABER AJANSI: İhlas Yayın halka arz sürecini başlattıkl­arını mart ayında açıklamışt­ı.

LİMAK YATIRIM HOLDİNG: Geçmiş yıllarda halka arz planları piyasalard­aki konjonktür gereği sürekli ertelenen Limak Yatırım’ın halka arz planlarını devam ettirdiği söyleniyor.

METRO TURİZM: İlk olarak 2011 yılında ardından 2014 yılında halka arz için düğmeye basan Metro Turizm, halka arz için 14 Haziran’da yönetim kurulu kararı aldı.

NATURELGAZ: Global Yatırım Holding’in bağlı ortaklığı Naturelgaz, halka arz için SPK’ya başvurdu.

SELVA GIDA: İttifak Holding, bağlı ortaklığı Selva Gıda’nın halka arz edilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

ŞEKER GYO: Şekerbank, iştiraki Şeker GYO, halka arz için SPK’ya başvurdu.

ZORLU YENİLENEBİ­LİR ENERJİ: Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak, Zorlu Yenilenebi­lir Enerji’yi halka arz edecekleri­ni açıklamışt­ı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye