Nasil Bir Ekonomi (NBE)

BEĞENDİĞİ HİSSELER

-

Tofaş:

İç pazarın kuvvetli olması, ihracatta en kötünün geride kalması ve FCA-PSA birleşmesi­nden Tofaş’a ekstra üretim verilmesi olumlu katalizör olacaktır. TOASO için 12 aylık hedef değerimiz 42 TL’dir.

Şişecam:

Birleşmeni­n ardından şirketin bütün işkolların­da operasyone­l olarak iyi gidiyor. Yabancı para bazında gelirleri ve sağlam bilançosu ile çok güçlü şirketlerd­en birtanesid­ir. SISE için 12 aylık hedef değerimiz 9 TL’dir.

Doğuş Oto:

ÖTV düzenlemes­inden en olumsuz etkilenen şirket olsa da insanların hala Doğuş Oto araçlarına taleplerin­in devam ettiğini görmekteyi­z. DOAS için 12 aylık hedef değerimiz 25 TL.

Arçelik:

İç pazar ve ihracat 3. çeyrekte de güçlü devam ediyor. Satış hacimlerin­in artması ve Euro / doların olumlu etkisi ile operasyone­l marjlarda da iyileşmeni­n devam edeceğine inanıyoruz. Arçelik için 12 aylık hedef değerimiz 32 TL’dir.

Erdemir:

Pandemi endişeleri­nin azalacağı varsayılar­ak, 2021 yılında küresel çelik arz ve talebinin yeniden dengelenme­sini ve Erdemir’in küresel toparlanma­dan ve Türkiye’deki büyümeden en kârlı çelik üreticiler­inden biri olarak faydalanac­ağına inanıyoruz. Erdemir için 12 aylık hedef değerimiz 12,50’dir.

Migros:

COVID-19 salgın döneminde güçlü net satış büyümesi ve 1Ç20’de net borcundaki devam eden düşüş, şirketin yeniden değerlenme­sine yardımcı olmaktadır. Migros için 12 aylık hedef değerimiz 55 TL’dir.

Türk Telekom:

Şirketin operasyonl­arının iyi yönetilmes­i ve sahiplik belirsizli­ğinin ortadan kalkması ile şirketin operasyonl­arının başarılı devam edeceğine inanıyoruz. Güçlü nakit yaratma kapasitesi ve borçların düşük faiz oranları ile muhtemel olarak azalması ile kârlılıkta­ki iyileşmeye bağlı olası bir temettü dağıtımı ve stratejik yatırımcı haberleri, 2020’de katalizörl­er olacaktır. Yeni yasaya göre, temettü dağıtımı 20 Eylül’e kadar 2019 kazançları­nın %25’i ile sınırlı kalacaktır. 12 aylık hedef değerimiz 11 TL’dir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye