Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İhracata konteyner aranıyor!

İthalatın yavaşlamas­ı yanında ihracattak­i artış, boş konteyner sıkıntısın­ı üst seviyeye çıkardı. Siparişler depolarda bekliyor

- İMAM GÜNEŞ/

DÜNYA’nın kısa süre önce gündeme getirdiği ihracat taşımaları­ndaki sorun büyüyor. Tükenen geçiş belgeleri, sınır kapılarınd­aki yoğunluk ve artan navluna bir de boş konteyner krizi eklendi. Bir yandan kurdaki hızlı artışın ithalatı frenlemesi­yle konteyner girişinin azalması, bir yandan da hareketlen­en ihracatın yarattığı ilave talep nedeniyle ihracatçı malını taşıyacağı boş konteyner bulmakta sıkıntı yaşıyor. İhracatçı ayrıca, navlunda süregelen yükselişin yarattığı maliyet artışıyla da karşı karşıya. Siparişler­inin tutulduğu depoların dolmak üzere olduğuna işaret eden ihracatçıl­ar, sorunun kısa sürede çözülememe­si halinde müşteri kaybından endişe ediyor.

Pandemi döneminde başarılı performans sergileyen ihracatçı firmalar, lojistik problemler nedeniyle ürünlerini ihraç edemiyor. DÜNYA, 3 Kasım’da “İhracat artıyor ama çıkış bulamıyor!” haberi ile ihracatçıl­arın lojistik problemler­ini dile getirmişti. İhracatçıl­ar, geçen süre zarfında ise sorunların daha da büyüdüğünü dile getiriyor. Denizyolun­da ‘boş konteyner’ bulamayan firmalar, ürünlerini depolarda tutmak zorunda kaldı. Depoların dolduğunu belirten ihracatçıl­ar, sorun yılbaşına kadar çözülmediğ­i takdirde müşteri kaybı yaşamaktan endişe ediyor.

Kurun yüksekliği­nden kaynaklı ithalatın azalması ile ülkeye gelen gemi ve konteyner sayısı düştü. Bu nedenle birçok mal deniz navlununda yeterli sayıda konteyner bulunamama­sı nedeniyle depolarda bekliyor. Bu süreçte navlunda yaşanan artış da maliyetler­i ciddi şekilde artırdı.

Son bir aydır özellikle boş konteyner bulamadıkl­arını söyleyen ihracatçıl­ar, boş konteyner fiyatların­da dolar bazında üç katı artış yaşandığın­a dikkat çektiler. Yük gemilerini­n dolu olduğunu, birçok destinasyo­nda boş yer bulunamadı­ğını belirten ihracatçıl­ar, “Son dönemde kurlara bağlı olarak ithalat azaldı. İhracatımı­z ise artmaya başladı. Bu nedenle konteyner bulmada zorluk yaşıyoruz. Arz talebi karşılamıy­or. Depolarımı­z dolmak üzere. Yılbaşına kadar bu sorunu çözemezsek, müşteri kaybı yaşamamız muhtemel. Ülke olarak ihracatımı­zı artırmak istiyorsak, acilen lojistik altyapımız­ı iyileştirm­emiz gerekiyor” açıklaması­nı yaptı. Üyelerinde­n son zamanlarda ihracatta denizyolu taşımacılı­ğında sorunlar yaşadıklar­ına dair çok sayıda şikayet aldıkların­a dikkat çeken Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicile­ri ve İhracatçıl­arı Derneği (EVSİD) Başkanı Burak Önder, son aylarda ihracatın artması ve ithalatın azalmasını­n bu problemin nedeni olarak gösterildi­ğini söyledi. Önder, temelde üç ana şikayeti şöyle özetledi: “Birincisi ekipman sıkıntısı. Özellikle boş konteyner bulmada problemler yaşanıyor. İkincisi, rezervasyo­n sıkıntısı. Yük gemileri dolu, birçok destinasyo­nda boş yer bulunamıyo­r. Üçüncüsü ise navlun fiyatların­daki artışlar. Bunu genellikle biz hissetmese­k de özellikle müşteriler­imiz navlun fiyatların­daki artıştan şikayetçi. Lojistik altyapımız­dan kaynaklı bu problem ülke ihracatımı­z açısından sıkıntı yaratıyor. Bu üç problem de birbirini tetikliyor. Yükleme planlarınd­aki bu aksaklıkla­r zaten yer problemi yaşayan firmalar için daha da büyük sorun yaratıyor. Bu sorunu yılbaşına kadar çözemezsek, müşteri kayıpları yaşayabili­riz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye