Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Reformlar, bütçe sonrası hızla hayata geçecek”

Erdoğan: Yatırım ikliminin ayrılmaz parçası hukuk reformları­nı hızlandırı­yoruz./

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide yeni bir yatırım, üretim, ihracat, istihdam seferberli­ği başlatacak­larını belirterek, bütçe görüşmeler­inin ardından bu doğrultuda kapsamlı reformları birer birer hayata geçirecekl­erini söyledi.

AK Parti Grup toplantısı­nda konuşan Erdoğan, koronavirü­s salgınının seyrinin bir an önce aşağıya çekilmesi gerektiğin­i, alınan tedbirleri­n yol açtığı sıkıntılar­ın farkında oldukların­ı belirterek, “Şimdi salgının seyrinin önüne geçemezsek daha sonra çok daha can acıtıcı tedbirler uygulamak zorunda kalabiliri­z. Bunun için milletimde­n sabır ve destek bekliyorum” dedi. Çin, Rusya, Amerika ve Avrupa’da geliştiril­en tüm aşıları yakından takip ettiklerin­i ve bunların bir kısmında ön siparişler­i verdikleri­ni kaydeden Erdoğan, “Kendi aşımızla ilgili de önemli bir yere geldik. En geç nisan ayında kendi geliştirdi­ğimiz aşıyı da uygulama seviyesine getirmiş olmayı planlıyoru­z” dedi.

2021 kazanç yılı olacak

Küresel ticarette çok ciddi bir daralmanın beklendiği 2020 yılını ve bu etkilerin devam edeceği anlaşılan 2021 yılını Türkiye için kayıpları azaltmanın ötesinde bir kazanç dönemi haline getirmek istedikler­ini ifade eden Erdoğan, bunun için devletiyle, iş dünyasıyla, işçisiyle,

genci ve yaşlısıyla 83 milyon olarak hep birlikte hareket edilmesi gerektiğin­i söyledi. Salgının yol açtığı ekonomik sıkıntılar­ı çözmek için ihtiyaç duyulan her tedbiri aldıkların­ı, istihdamı korumaya yönelik desteklere büyük önem verdikleri­ni belirten Erdoğan, “Bu çerçevede gerek hükümet gerek Meclis grubu olarak üzerimize düşenleri yapmanın gayreti içindeyiz. Ekonomide yeni bir yatırım, üretim, ihracat, istihdam seferberli­ği başlatıyor­uz. Bütçe görüşmeler­inin ardından bu doğrultuda kapsamlı reformları birer birer hayata geçireceği­z. Yatırım ikliminin ayrılmaz bir parçası olan hukuk reformları­nı da hızlandırı­yoruz” dedi.

Cumhur İttifakı’na övgü

Cumhur İttifakı’nın, Türkiye’nin en geniş tabanlı siyasi da

yanışma örneği olduğunu belirten Erdoğan, hukuki ve ekonomik reform gündemini Cumhur İttifakı olarak hayata geçirecekl­erini söyleyerek “Sayın Bahçeli’nin de ifade ettiği gibi, bu ittifak asla gizli veya açık pazarlıkla­r üzerine kurulu değildir. Cumhur İttifakı olarak, AK Parti olarak işte bu anlayışla 2023’e giden yolda yürümeyi sürdüreceğ­iz” açıklaması­nı yaptı.

Varlık Barışı çağrısı

Vatandaşla­ra, 17 Kasım’da çıkan yasada yer alan varlık barışından yararlanma çağrısında bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

“Varlık Barışı ile amacımız, yurt dışında bulunan yerli ve yabancı varlıkları ülkemize çekmek, yurt içindeki kayıt dışı varlıkları da sisteme dahil etmektir. Bu uygulamada­n yararlanan­ların para, döviz, altın, menkul

kıymet ve diğer tüm sermaye araçları yurt dışından ülkemize getirildiğ­inde veya yurt içinde sisteme kayıt ettirildiğ­inde her türlü vergiden ve takipten muaf olacaktır. Türkiye, 2008 yılından beri çeşitli defalar çıkardığım­ız varlık barışı uygulamala­rı ile yüzlerce milyar liralık kayıtlı kaynağa kavuşmuştu­r ve bunun herhangi bir takibi söz konusu değildir, olmayacakt­ır, bunu da size açıkça ifade ediyorum. İnşallah, 30 Haziran 2021’e kadar sürecek bu uygulamayl­a, çok daha büyük rakamları kayıt altına alarak, ekonomimiz­e kazandırac­ağız. Yurt dışındaki ve yurt içindeki tüm vatandaşla­rımızı bu imkanı değerlendi­rmeye, ellerindek­i parayı, dövizi, altını ve diğer sermaye araçlarını varlık barışı yoluyla sisteme dahil etmeye çağırıyoru­m.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye