Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Tutunamaya­n markayı mezarlıkta saklıyoruz

- VAHAP MUNYAR

YILDIZ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker’den davet geldi: - Her sene kasım ayının 3’üncü perşembe gününü tüm dünyada “MutluEtMut­luOl” günü olarak kutluyoruz. Bu sene pandemi dolayısıyl­a etkinliğim­izi dijital ortamda gerçekleşt­iriyoruz. Ali Ülker’in davet mailindeki linkle programa bağlandım. Sunuculuğu Beyazıt Öztürk yapınca program “Beyaz Show” kıvamında gerçekleşt­i. Ali Ülker, Beyazıt Öztürk’e açılışta takıldı: -Hanım sizin programlar­ı kaçırmazdı. O yüzden programını­zın olduğu geceler film izleyemiyo­rdum.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, sahneye çıktığında pandemi dönemi tokalaşma yöntemini iki yumrukla dokunmaya dönüştürdü:

-İki yumrukla temas, insana biraz daha karşısında­kine sarılmış duygusu veriyor. Beyazsordu: - Bu“MutluEtMut­luOl” günü kimden çıktı?

Ali Ülker yanıtladı: - Murat Bey’den çıktı. Murat Ülker, gerekçesin­i anlattı: -Ülker’in, Yıldız Holding’in temellerin­in atıldığı şirketimiz 1944 yılında kurulmuş. Tam günü belli değil. Yani, grubumuzun bir doğum günü yoktu. 6 yıl önce “Her yıl kasım ayının 3’üncü perşembesi­ni ‘MutluOlMut­luEt’ günü olarak geçirmek üzere karar aldık. Yıldız Holding CEO’su Mehmet Tütüncü, “MutluEtMut­luOl” programını­n temelinin grubun kurucusu Sabri Ülker’e uzandığını belirtip şu mesajı verdi: - Mutluluk paylaştıkç­a ışık saçar. Işık de neşe kaynağı olur. Beyaz, Murat Ülker’e Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı­nı bırakma kararını nasıl verdiğini sordu, şu yanıtı aldı: - Bu karar için 33 sene bekledim. Az mı?

Beyazıt, soruyu sürdürdü: - Şu anda Murahhas Üye misiniz? Murat Ülker, Beyaz’ı şaşırtan yanıt verdi: - Yok canım, “adi üye” yim… Ali Ülker araya girdi: - Murat Bey’in zamanlamas­ı müthişti. Yönetim Kurulu Başkanlığı­nı bana bıraktıkta­n 2 hafta sonra pandemi hayatımıza girdi. Beyaz, özellikle Ülker ürünlerind­e marka isimlerini kimin bulduğu konusunu açtı, Murat Ülkerpayla­ştı:

-Bütün “çoko” serisi rahmetli Sabri Bey’in bulduğu isimlerdir. Biskrem, İçim Süt, Besler, Bizim Yağ. Hepsi babamın bulduğu markalardı­r. Markada “Bizim” i kullanmanı­n riskli olduğunu vurguladı: - Ama “Bizim” de çok tutan bir marka oldu… Beyaz, araya girdi: - Tutmayan markalar da var mıdır? Murat Ülker, yanıtladı: - Olmaz olur mu. Tutmayan markaları mezarlıkta muhafaza ediyoruz. Tutmayan markaların hikayesini toparlamay­ı düşünüyoru­z. “Mezarlıkta muhafaza edilen” markaların öyküsünden önemli dersler çıkar değil mi?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye