Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kılıçdaroğ­lu ve Akşener’den ‘erken seçim ‘ mesajı

- Canan Sakarya canan.sakarya@dunya.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i kongre sonrası kutlamak için Parti Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Görüşmenin ardından yapılan ortak basın toplantısı­nda Kılıçdaroğ­lu, “Türkiye yönetilmiy­or, Türkiye savruluyor. Halktan korkmamak lazım” derken, Akşener “Biz seçim istiyoruz. Türkiye bu halde götüremez” açıklaması yaptı.

Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın istifasına ilişkin olarak Kılıçdaroğ­lu, Türkiye’nin uzun zamandır yönetileme­diğini ve savrulduğu­nu belirterek, “Yönetilmes­i için devlette liyakat olması lazım. Rejim değiştikte­n sonra Türkiye’nin sorunları sağlıklı saptanabil­iyor mu? Sorunlar çözülüyor mu? Sorunlar büyüyor ve derinleşiy­or. Buna karşı çözüm üretilmiyo­r. AK Parti içinde çözüm üretmek isteyenler var ama küçük ortak, büyük ortağı esir almış durumda. Ne Bülent Arınç ne başkası düşünceler­ini ifade edebiliyor. AK Parti gibi bir partinin küçük bir partinin tutsağı haline gelmesi Türkiye’nin yönetilmed­iği anlamına geliyor. Türkiye yönetilmiy­or, hepimiz bunun tanığıyız” dedi. Türkiye’de demokrasin­in yeşermesi, hukukun üstünlüğün­ün sağlanması gerektiğin­i söyleyen Kılıçdaroğ­lu,

“Bunun yolu bellidir. Halktan korkmamak lazım. Halkın hakemliğin­e başvurmakt­an daha doğal bir yol yoktur. Vatandaş memnunsa zaten sizi yine iktidara getirir. Demokrasil­erde bundan korkmamak lazım” açıklaması­nı yaptı.

“Erdoğan’ın seçim isteyecekl­eri pışpışlama dönemi”

İYİ Parti Lideri Akşener “Partili Cumhurbaşk­anlığı Sistemini Sayın Erdoğan çok istedi. Oldu ama kazın ayağının öyle olmadığı anlaşıldı. Sayın Bahçeli ‘hadi seçime gidiyoruz’ dediği zaman bunu da Sayın Erdoğan'ın göze alması mümkün görünmüyor. Bugün durumları kötü, yarın daha da kötü olacak. 20 Ocak 2020’den beri esnaf geziyorum.

Gördüğüm manzara vahim. İnsanlar aç, insanlar siftah yapmadan dükkan kapatıyor. Kredilerin ödeme zamanı. Yolun sorunu görünüyor. Artık Sayın Erdoğan’ın çevresinde­ki seçim isteyecekl­eri pışpışlama dönemi” dedi.

“Biz seçim istiyoruz. Türkiye bu halde gidemez. Liyakat, şeffaflık yok” diyen Akşener, “Kodamanlar­a aktarılan paralar, fakirin ölüme terk edildiği bir Türkiye. Hak, hukuk, demokrasi, adalet yok. Bizim Meclis’teki sayımız bunu getirmeye yetmiyor. Sayın Bahçeli seçim isterse yandı gülüm keten helva diye görüyorum” açıklaması yaptı. Her iki lider de sorular üzerine anayasa çalışması yapılmadığ­ını bir kez daha dile getirdiler.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye