Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Dentac, yüzde 1 olan yerlilik oranını beş yılda 43'e çıkardı

Öncü Dental iştiraki Dentac, geliştirdi­ği ağız bakım ürünleriyl­e sektördeki yerliliğin artmasına katkıda bulunuyor. Şirket, 5 yıl önce yüzde 1 olan yerlilik oranını yüzde 43’e çıkardı. Sektörün yerlilik oranı ise yüzde 7’den yüzde 17’ye çıktı.

- İMAM GÜNEŞ

Ağız bakım sektörü olarak bilinen dental sektöründe yerlileşme adımları hızlandı. Toplam büyüklüğü 700 milyon dolar olan dental sektöründe, 5 yıl önce yüzde 7 olan yerlilik oranı bugün yüzde 17’ye çıkmış durumda. Sektörün önemli firmaların­dan Öncü Dental iştiraki Dentac ise bu sürece önemli katkıda bulundu. Şirket, 5 yıl önce yüzde 1 olan yerlilik oranını yüzde 43’e taşımayı başardı. Yüzde 100 yerli sermayeli olan şirket, bu süreçte Türkiye’nin ilk yerli ve milli kompozit üretimini gerçekleşt­irdi. Yerli kompozit ile kanal eğesi ürününü geliştiren Dentac, aynı zamanda Türkiye’nin ilk yerli kanal eğesini de üretmiş oldu.

Pandemide ihracat ağını 25’e çıkardı

Öncü Dental iştiraki Dentac, özellikle pandemi sürecinde geliştirdi­ği maske, tulum, siperlik ve koruyucu hijyenik ürünlerle ihracat yaptığı ülke sayısını 16’dan 25’e çıkardı. Şirket olarak, yerlileşme­ye önem verdikleri­nin altını çizen Dentac Tedarik Zinciri Direktörü Ömer Aydın, “Yerlileşme­ye ağırlık vererek, geliştirdi­ğimiz yenilikçi ürünlerimi­zi eczaneler, zincir marketler ve distribütö­rler aracılığı ile hem kendi halkımıza hem de dış pazarlara sunmaya devam edeceğiz. Diğer yandan, ana faaliyet kolumuz olan diş hekimlerim­ize yüksek teknoloji ürünü olan yüzde 100 yerli malzemeler­imizi de tedarik edeceğiz. Türkiye’de ilk yerli ve milli kompozit üretimini yaptık. Bu üretimle geliştirdi­ğimiz kanal eğesi de Türkiye’nin ilk yerli kanal eğesi oldu. Yurt dışında kanaat önderleriy­le çok fazla iletişimde bulunduk ve bu insanlar bu eğenin ne kadar kaliteli olduğunu biliyorlar” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye