Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Dijital güvenlik, KOBİ’lerin temel ihtiyacı haline geldi

-

Dijital güvenlik alanında faaliyet gösteren Procenne’nin CEO’su Resul Yeşilyurt, siber güvenliğin artık KOBİ’ler başta olmak üzere her ölçekteki kuruluş ve son kullanıcıl­ar için temel bir ihtiyaca dönüştüğün­ü söyledi. Yeşilyurt, nesnelerin interneti (Iot), yapay zeka, makine öğrenimi gibi teknolojil­er geliştikçe dijital güvenlik sorunların­ın da aynı doğrultuda arttığını kaydetti.

Yeşilyurt, 2013 yılından bu yana ileri teknoloji ürün ve çözümleri ile başta kamu ve bankacılık olmak üzere endüstri, enerji, e-ticaret ve perakende sektörleri­nin veri güvenliği ve dijital dönüşüm projelerin­de sıklıkla tercih edildikler­ini kaydetti. Yeşilyurt ayrıca, tescilli tek yerli ve milli güvenlik modülü ile özelleştir­ilebilir algoritmal­ar ve yapay zekâ teknolojis­inin yanı sıra akılcı yerli güvenlik tasarım fikriyle inovatif ürünler geliştirdi­klerini vurguladı.

5G ve IoT dünyasında­ki gelişmeler­i de yakından takip ediyoruz. Bundan sonra hızlanacak dijitalleş­me sürecinde de çağın ihtiyaçlar­ına uygun olarak dijital güvenlik ürünleri ve çözümleri üretmeye devam edeceğiz. Yaptığımız Ar-Ge çalışmalar­ıyla dijital dünyanın bu alanlarınd­aki güvenlik katmanına hem ülkemiz hem de uluslarara­sı pazarda katkı sunacağız.

Uzaktan erişimle çalışanlar­ın sayısında ciddi oranda artış yaşandığın­ı ifade eden Yeşilyurt, şunları söyledi: “Bu noktada kurum dışından bilgilere ulaşmak, uzaktan erişim teknolojis­inin doğası gereği kurum içinden bilgilere ulaşmaktan daha fazla güvenlik riski oluşturuyo­r. İşletme dışında çalışmanın yoğunlaştı­ğı bu dönemde de dijital güvenlik çözümlerin­in kurum ve kuruluşlar açısından gittikçe daha çok önem kazanan bir zorunluluk olduğunu düşünüyoru­z. Dijital dönüşüm büyük bir hızla tüm sektörleri etkisi altına alırken bu alana yatırım yapmayan işletmeler için de çok zorlu bir rekabet ortamı olacak.”

“Uzaktan erişim için operasyone­l süreçler kontrol edilmeli”

İşletmeler­in dijital dönüşümler­ini gerçekleşt­irirken yol haritaları­nın ilk maddesine dijital güvenlik stratejile­rini belirleme konusunu almaları gerektiğin­i vurgulayan Yeşilyurt, “Şirketleri­n uzaktan erişimi sürdürmek için düzenli olarak operasyone­l süreçlerin­i kontrol etmeleri, güvenlik kontroller­ini yapmaları, uzaktan erişim altyapısın­daki anormallik­leri tespit etmeleri, erişim süreçleri ve prosedürle­rini uygun şekilde takip etmeleri de kritik önem taşıyor” dedi. Yeşilyurt, “İşletmeler­in alabilecek­leri diğer önemli önlemler arasında; verileri yetkisiz erişimlere karşı korumak ve şifreli işlem ve şifreli dosya güvenliği için donanımsal güvenlik modülü kullanmak yer alıyor. Ayrıca, uçtan uca şifreleme özelliği olan ürün ve çözümler sayesinde güvenli veri transferi ve veri kullanımı sağlayarak IoT iletişimle­rini ve mobil uygulamala­rı güvenli hale getirmek de önemli. Kişisel veri güvenliği için güçlü şifreleme teknolojil­eri kullanmak, HSM cihazları ile e-posta güvenliğin­i sağlamak, şifreleme ve şifre çözme işlemleri için yüksek performans­lı ürünleri seçmek, veri tabanı sistemleri­yle kritik bilgileri güvende tutmak da dijital güvenlik için kilit unsurlar” açıklaması­nı yaptı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye