Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Trabzon Büyükşehir, 18 ilçeye 46 milyon liralık yatırımla sağlıklı içme suyu götürecek

- OSMAN ŞİŞKO/

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı TİSKİ Genel Müdürlüğü, 18 ilçe 707 mahalleye sağlam altyapı ve sağlıklı içme suyu temin etmek amacıyla çalışmalar­ına devam ediyor. Büyükşehir’in Trabzon şehir merkezinin daha sağlıklı bir altyapıya kavuşması yönünde yaptığı çalışmalar ilçelere de yansıdı. Her yıl içme suyu temininde sıkıntı yaşanan mahalleler­e öncelik veren belediye, çalışmalar­ına dört bir yandan devam ediyor.

Son olarak ele alınan Arsin, Yomra ve Araklı ilçelerini yakından ilgilendir­en Arsin Grup İçme Suyu İşi kapsamında Arsin’in 16, Araklı’nın 7 ve Yomra’nın 3 mahallesin­e su verilmesi planlanıyo­r. Yapılacak arıtma tesisinden ek olarak 19 mahalleye daha sağlıklı içme suyu sağlanacak. Yaklaşık 40 milyon TL bedelli Of İçme Suyu ve Paket Arıtma Tesisi İkmal İnşaatı Yapım İşi de devam ediyor. İş tamamlandı­ğında Of ilçesinin 23 mahallesin­e ve Hayrat ilçesinin dört mahallesin­e temiz, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temin edilecek. Öte yandan Araklı ve Sürmene ilçelerine bağlı 11 mahallenin içme suyu şebeke inşaatı da sürüyor.

“61 milyon TL’lik 37 iş tamamlandı”

Trabzon’un dört bir yanına adil bir şekilde hizmet götürdükle­rini belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “TİSKİ Genel Müdürlüğü olarak şimdiye kadar 61 milyon TL bedelli 37 işi tamamladık, toplam bedeli 46 milyon TL olan 18 işimiz ise devam ediyor. 20 tane de proje aşamasında olan işimiz var” dedi. Ayrıca İLBANK ve TİSKİ eliyle yapımı devam eden 14 ayrı iş olduğunu söyleyen Zorluoğlu, “Bir de 17 tane proje aşamasında olan işimiz var. 7 işimizi de görevde olduğum sürede tamamlandı­k. TİSKİ ve DSİ eliyle yapımı devam eden 104 milyon TL’lik bütçeli Akoluk İçme suyu Arıtma Tesisi tamamlandı­ğında da 47 mahallemiz­e sağlıklı içme suyu sağlamış olacağız” diye konuştu.

 ??  ?? Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu (ortada) , kentin dört bir yanına adil bir şekilde hizmet götürdükle­rini belirtti.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu (ortada) , kentin dört bir yanına adil bir şekilde hizmet götürdükle­rini belirtti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye