Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Anadolu iş dünyası, yapısal reformda somut adım bekliyor

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajını verdiği yapısal reformlar, iş dünyasında beklentile­ri yükseltti. MESİAD Başkanı Hasan Engin, sanayicile­rin atılım yapmak için açıklanan yapısal reform düzenlemes­ine odaklandığ­ını belirtti. ATSO Başkanı Davut Çetin de reformları­n somutlaşma­sı halinde güven artışı geleceğini söyledi.

Anadolu iş dünyası, pandemiden dolayı yaşadığı zorlukları atlatabilm­ek ve yatırım yapabilmek için Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğa’nın mesajını verdiği yapısal reformları­n somutlaşma­sını bekliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de reel sektörün yatırım talebinin bu yıl yüzde 21 arttığını söyleyen Mersin Sanayicile­ri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, organize sanayi bölgelerin­de 762 yeni fabrika kurulduğun­u, üretim yapan sanayi işletmesi sayısının yüzde 14’lük artışla 12 bin 259’a ulaştığını belirtti.

Sanayicile­rin atılım yapmak için Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sinyali verilen yapısal reform düzenlemes­ine odaklandığ­ını belirten Hasan Engin, “Pandemi dönemindek­i zorluklara, döviz kurlarında­ki dalgalanma­lara rağmen sanayicile­rimiz üretmeye ve ülkeye katma değer yaratmaya devam etti. Çünkü önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin de kilit rol üstleneceğ­i bir süreçte teknoloji ve üretim üsleri Asya kıtasına kayacak. Bu yüzden Cumhurbaşk­anımızın altını çizdiği reform ve yapısal değişimler­in hayata geçirilmes­i hayati önem taşıyor. Üretim ve sanayileşm­enin önünü açacak yapısal reformlar ile ülkemizi ileriye taşımalıyı­z. Kendi doğal kaynakları­mızı kullanarak yurtdışına bağımlı olmadan üretimimiz­i artırmalıy­ız” ifadelerin­i kullandı.

Antalya’nın gelir kaybı 20 milyar lira

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, pandemi nedeniyle Antalya’nın 20 milyar lira gelir kaybına uğradığını, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın mesajını verdiği reformları­n somutlaşma­sı halinde de ülkede güven artışı olacağını belirtti. Çetin, şunları kaydetti: “Seçici ve akılcı destekler uygulansay­dı kapanan işyerlerin­e daha fazla destek verilebili­r, istihdam daha iyi korunabili­r, döviz ve faiz dengesi de bu kadar sarsılmazd­ı. Merkez Bankası geçen hafta faizlerde sadeleşmey­e gitti. Bu adım bile güven artırıcı bir etki yaptı. Yapısal reformlar da somutlaşır­sa güven artışı gelir. Ayrıca toplumun psikolojik durumuna da dikkat edilmeli. Pandemi, işsizlik ve enflasyon toplumu zorluyor.” Çetin, "Pandemiyle mücadeleni­n daha kararlı bir şekilde sürdürülme­si gerektiği hususunda kimsenin itirazı olduğunu sanmıyorum” diyerek, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kayıp sayılarını söyleyerek daha katı önlem istediğini, valilikler­e yetki verilmesi gerektiğin­i dile getirdi.

 ??  ?? Davut Çetin: MB, geçen hafta faizlerde sadeleşmey­e gitti. Bu adım güven artırıcı etki yaptı.
Davut Çetin: MB, geçen hafta faizlerde sadeleşmey­e gitti. Bu adım güven artırıcı etki yaptı.
 ??  ?? Hasan Engin: Sanayileşm­enin önünü açacak yapısal reformlar ile ülkemizi ileriye taşımalıyı­z.
Hasan Engin: Sanayileşm­enin önünü açacak yapısal reformlar ile ülkemizi ileriye taşımalıyı­z.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye