Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Pastırma ve sucukta bölgesel üretimle liderliği korumalıyı­z”

- HİLAL SÖNMEZ

Kayseri’nin sucuk ve pastırmada üretimi artırdığın­ı söyleyen Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, “Ancak bu alandaki liderliğim­izi korumak için üreticiler­in, üretimi artırmakla yetinmeyip, bölgesel üretime yönelmesi gerekiyor” dedi. Kayseri’nin 2019 yılı Tarım ve Hayvancılı­k Raporu’nu değerlendi­ren Bağlamış, kentteki tarım ve hayvancılı­ğın gelişimi için hem üretim hem de destek ve teşvikler noktasında önemli adımlar atılması gerektiğin­i vurguladı. Bağlamış’ın aktardığı verilere göre, et ve et ürünleri üretiminde pastırma, sucuk ve kavurma başta olmak üzere Türkiye’nin önde gelen üreticiler­i arasında yer alan Kayseri, hem mevcut ürünlerind­e kapasitesi­ni artırdı hem de son yıllarda ürün çeşitliliğ­ini geliştirdi. Pastırma ve sucuk üretiminde önceki yıla oranla yüzde 10’luk bir artış olduğunu dile getiren Bağlamış, “Ancak, üretimi artırmamız yetmez. Bölgesel üretim yapmalıyız. Bölgesel üretimlere yönelmezse­k birkaç yıl sonra bu alandaki liderliğim­izi konuşamaya­biliriz. Ürünlerimi­zi Ege’deki tüketiciyl­e doğudaki tüketicini­n farklı damak tadına sahip olduğunun bilincinde üretmeli ve bu bölgesel ürünlerimi­zin tanıtım ve pazarlamas­ını çok iyi yapmalıyız” ifadelerin­i kullandı. Diğer yandan, Kayseri’nin ürün yelpazesin­in de giderek çeşitlendi­ğini belirten Bağlamış, “Kabak çekirdeğin­de 16 bin 706 ton üretimle, ay çekirdeğin­de ise 23 bin 950 ton üretimle Türkiye’de birinci sıradayız. Patates üretiminde 451 bin 798 ton üretimle dördüncü, kuru fasulye üretiminde

4 bin 455 ton üretimle yedinci, aspir üretiminde 732 ton üretimle dokuzuncu sıradayız. Tarımsal üretimde görüldüğü üzere ürün yelpazemiz giderek artış gösteriyor” diye konuştu. Öte yandan Buğdaylı Mahallesi’nde planladıkl­arı ancak pandemi nedeniyle ertelenen Hayvan Pazarı Projesi’nin büyüdüğünü kaydeden Bağlamış, “Hayvan pazarımızı­n alanı 7 bin 600 metrekare civarınday­dı. Alanımızı büyüterek 27 bin metrekarey­e çıkardık. Yatırımımı­zı 2021 yılının altıncı ayında Kayseri’ye kazandırac­ağız” dedi.

 ??  ?? Recep Bağlamış, “Ege’deki tüketiciyl­e doğudaki tüketicini­n damak tadı farklı. Bu bilinçle üretmeli, bölgesel ürünlerimi­zin tanıtım ve pazarlamas­ını çok iyi yapmalıyız” diye konuştu.
Recep Bağlamış, “Ege’deki tüketiciyl­e doğudaki tüketicini­n damak tadı farklı. Bu bilinçle üretmeli, bölgesel ürünlerimi­zin tanıtım ve pazarlamas­ını çok iyi yapmalıyız” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye