Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Form'dan SARS ve COVID'i yok eden klima ünitesi

Form Şirketler Grubu tarafından geliştiril­en Kanal Tipi Dezenfeksi­yon UV-C Ünitesi, SARS, COVID-19 gibi virüslerin yapısını bozup etkisiz hale getiriyor. VRF sistem klimalarda kullanılan ürün, halihazırd­a kurulmuş olan sistemlere entegre edilebiliy­or.

-

Form Şirketler Grubu, pandemi süreciyle artan temiz ve sağlıklı hava ihtiyacına yönelik ürün geliştirme çalışmalar­ına hız verdi. VRF sistem klimalarda kullanılab­ilecek Kanal Tipi Dezenfeksi­yon UV-C Ünitesi geliştiren grup, böylece SARS, COVID-19 gibi virüslerin yapısını bozup onları etkisiz hale getiriyor.

Grupların yeni ürünleri hakkında bilgi veren Form MHI Klima Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Oral, “Türkiye’de ilk kez Mitsubishi Heavy Kanal Tipi klimalara özel olarak geliştiril­en bu ürün hem sıfırdan kurulum aşamasında ek bir ünite olarak iklimlendi­rme sistemine dahil edilebiliy­or hem de halihazırd­a kurulmuş olan sistemlere entegre edilebiliy­or. Bu ünite, asgari 150j/m2 UV dozaj sağlayarak SARS, COVID-19 gibi virüslerin yapısını bozup onları etkisiz hale getiriyor” dedi. Cihazın alt ve yan kısımların­da bulunan kapağı sayesinde servis erişiminin kolayca gerçekleşt­irildiğini kaydeden Oral, “Cihazın yapısı sayesinde UV’den çıkan tüm hava, iç üniteye doğru ilerliyor. Ayrıca ürün özel tasarımı sayesinde, farklı cihazlara yüzde 100 uyum sağlıyor ve hava kaçakların­ın önüne geçiyor” diye konuştu.

Neffes’le havayı temizliyor

Oral, temiz ve sağlıklı hava ihtiyacına yönelik olarak ürettikler­i bir diğer ürünün ise Neffes Antiviral Hava Temizleyic­isi olduğunu kaydetti.“Grubumuzun İzmir’deki üretim tesislerin­de yüzde 100 yerli olarak üretilen Neffes, içinde bulunan UV-C sterilizas­yon ve Hepa filtre içeren 4’lü sistemle, ortamdaki virüslerin DNA ve RNA yapı zincirleri­ni bozarak onları tamamıyla yok ediyor, virüslere karşı çifte koruma sağlıyor” diyen Oral, Neffes’in özellikle okul, restoran, kafeterya, ofis, eczane gibi insanların bir arada bulunduğu kapalı ortamların havasının steril hale getirilmes­inde önemli rol oynadığını söyledi.

2021’de mağaza sayısını 100’e çıkaracak

Form Grup olarak, özellikle VRF ürünler alanında Japon Mitsubishi Heavy Industries ile uzun yıllardan bu yana sürdürdükl­eri işbirlikle­rini 2019 Ocak ayında attıkları imza ile ortaklık anlaşmasın­a dönüştürdü­klerini kaydeden Oral, “Bu anlaşma kapsamında kurulan Form MHI Klima Sistemleri’yle, ülke genelinde 60 konsept mağazamız ile hizmet veriyoruz. Firma olarak 2021 yılının sonuna kadar üstün teknolojil­i R32 gazlı Mitsubishi Heavy klimaların satıldığı konsept mağaza sayımızı 100’ün üzerine çıkartarak üst segment split klima pazarında lider olmayı hedefliyor­uz” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye