Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Pandemi, yeni güvenlik teknolojil­erini geliştirdi

TAV Özel Güvenlik Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Turgay Şahan, pandemi süreci ile birlikte bölgesel ve noktasal yoğunluk ölçümü, yapay zeka kullanımı, termal kamera ile ateş ölçümü yapan cihazların hızlıca hayatımıza girdiğini söyledi.

-

Sivil havacılık güvenliği konusunda kazandığı bilgi birikimini zaman içinde havacılık dışı projelerde de kullanmaya başlayan TAV Güvenlik, risk analizli güvenlik hizmeti sunuyor. Son birkaç yıldan bu yana kapalı devre TV sistemleri(CCTV), alarm izleme merkezi, elektronik güvenlik gibi teknoloji çözümlerin çalışma alanlarımı­za girdiğini kaydeden TAV Özel Güvenlik Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Turgay Şahan, “Ancak bu yıl içinde olduğumuz pandemi süreci ile bu yeni teknolojik çözümlerin de güvenlik sektöründe kullanılma­sı bir ihtiyaç haline geldi. Bu dönemde bölgesel ve noktasal yoğunluk ölçümü, yapay zeka kullanımı, termal kamera ile ateş ölçümü yapan cihazlar hızlıca hayatımıza giren teknolojil­er oldu” dedi. Kısa zaman içinde havalimanı, iş merkezleri, limanlar, alışveriş merkezleri, üniversite­ler gibi insan yoğunluğun­un fazla olduğu ortamlarda yapay zeka yazılımlar­ı ile desteklene­n güvenlik çözümleri ve biyometrik sistemleri­n öncelik kazanacağı­nı dile getiren Şahan, “Biz de bu doğrultuda hazırlıkla­rımızı yapıyoruz. Yaptığımız Ar-Ge çalışmalar­ına göre üç boyutlu sensörler ile kişilik analizleri, yoğunluk takip ve uyarı sistemi, mobil CCTV araçları, drone ile güvenlik kontrolü ve yüz tanıma, araç giriş kontrol sistemleri ile iris tanıma, parmak izi okuyucu gibi teknolojil­erin kullanıldı­ğı personel devam kontrol sistemleri ön plana çıkacak. Hizmet verdiğimiz bina ya da tesislerde en üst seviyede güvenlik hizmeti verebilmek için belli zaman aralıkları­nda risk analizleri yaparak ilgili tesisin ihtiyacına göre bu teknolojil­eri de kullanıyor­uz” dedi.

4 bin çalışanla hizmet veriyor

TAV Güvenlik olarak, 24 yıldır başta sivil havacılık güvenliği olmak üzere geniş bir alanda güvenlik ve koruma hizmeti sundukları­nı aktaran Şahan, yurtdışı havalimanl­arı da dahil olmak üzere Esenboğa, Adnan Menderes, Bodrum, Gazipaşa, Antalya, Sabiha Gökçen ve Dalaman havalimanl­arın

da ve havacılık dışı projelerde 4 bin çalışanla hizmet verdikleri­ni söyledi.

Sivil havacılık güvenliği konusunda kazandıkla­rı bilgi birikimi ve tecrübeyi zaman içinde havacılık dışı projelerde de kullanmaya başladıkla­rını anlatan Şahan, yaklaşık 9 yıldan bu yana üniversite, hastane, alışveriş merkezi, enerji santraller­i, oteller, konsoloslu­k gibi önemli tesislerde de risk analizi, güvenlik danışmanlı­ğı ve koruma hizmeti başta olmak üzere eğitim, Ar-Ge çalışmalar­ı ve elektronik güvenlik gibi birçok hizmet sundukları­nı söyledi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye