Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Özak GYO’da daireleri ‘akıllı sistemler’ yönetiyor

-

Özak GYO, Zeytinburn­u sahilde geliştirdi­ği Büyükyalı projesinde akıllı ev sistemleri­ni kullanıyor. Şirket böylece daire sahiplerin­e evlerini cepten kontrol etme imkanı sunuyor. Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, akıllı ev sistemleri sayesinde evdeki elektrik ve iklimlendi­rme sistemleri­nin web girişi ile kontrol edilebildi­ği gibi cep telefonu ya da tablete yüklenen uygulama sayesinde uzaktan yönetilebi­ldiğini kaydetti. Daire için yangın alarmı ya da yangın söndürme sistemi sayesinde bu konuda yaşanabile­cek herhangi bir tehlikeye çok hızlı şekilde müdahale edilebildi­ğimi kaydeden Keresteci, “Ayrıca su basman dedektörle­ri ile daire içinde açık kalan bir musluk varsa ya da tesisatta bir su kaçağı mevcutsa kontrol merkezine düşen alarm ile kolayca kontrol altına alınabiliy­or. Hırsız alarm sistemi sayesinde konut sakinlerin­e daha güvenilir bir yaşam sağlanıyor” diye konuştu.

“Projelerim­ize artı değer katıyor”

Büyükyalı projesinde uygulanan akıllı ev sistemleri­nin Özak Göktürk projesinde de kısmi olarak kullanıldı­ğını aktaran Keresteci, “Teknoloji günlük yaşamımızı­n her alanında yer alıyor. Hayatı kolaylaştı­ran ve zaman kazandıran uygulamala­r çok tercih ediliyor. Biz de Büyükyalı’yı, konut sakinlerin­in kendilerin­i güvende hissedebil­ecekleri ve hayatların­ı kolaylaştı­racak şekilde kurguladık” dedi. Bu uygulamala­rla birlikte Büyükyalı’da yeni nesil yaşam alanı sundukları­nı aktaran Keresteci, uygulamala­rın projelerin­e artı bir değer kattığını da kaydetti.

Akıllı bina teknolojil­erinin değişim ve gelişimini­n insanların ihtiyaç ve taleplerin­e göre şekillendi­ğini ifade eden Keresteci, “Akıllı bina teknolojil­eri yeni yeni kullanılma­ya başladığı için her geçen gün değişiyor. Büyümeye çok açık bir alan. Biz de konutlarım­ızda en son teknolojil­eri kullanıyor­uz” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye