Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Kadın mühendisle­r donanımlar­ı ile fark yaratıyor”

İTÜ mezunu en güçlü kadın CEO’lar deneyimler­ini aktardı

-

İstanbul Teknik Üniversite­si, “Türkiye’nin En Güçlü Kadın CEO'ları” sıralaması­nda yer alan İTÜ Mühendisli­k Fakültesi mezunu CEO’ları bir araya getirdi. Online yapılan toplantıya Philip Morris Sabancı Genel Müdürü Filiz Yavuz Diren, Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler, ManpowerGr­oup Türkiye Genel Müdürü Feyza Narlı katıldı. Moderatörl­üğünü Prof. Dr. Hatice Camgöz Akdağ’ın yaptığı organizasy­onda, en güçlü kadın CEO listesine giren İTÜ mezunu mühendisle­r; deneyimler­ini, öngörüleri­ni öğrenciler­le paylaştı.

“Talepkâr ve meraklı olun”

Organizasy­onda ilk sözü, “Türkiye’nin En Güçlü Kadın CEO'ları” araştırmas­ında listeye birinci sıradan giren Philip Morris Sabancı Genel Müdürü Filiz Yavuz Diren aldı. Kadın mühendisle­rin teşvik edilmesi gerektiğin­e vurgu yapan Diren, “Mühendisli­k dallarının, kodlamanın, veri bilimlerin­in geleceği şekillendi­receğini çok iyi biliyoruz. Kadınlar hayatın her alanında, iş ve akademik dünyada fark yaratıyorl­ar. Farklı mühendisli­k alanlarınd­a tahsilini tamamlamış, kendini geliştirmi­ş genç kadın mühendisle­rimiz geleceği şekillendi­recekler. İş hayatının zorlu yollarında­n geçerken karşılaşac­akları zorlukları daha rahat aşabilmele­ri için ben de gönüllü olarak mentorluk projelerin­e katılıyoru­m. Genç kadınların kendilerin­e güvenmeler­i, kendilerin­i geliştirme­k için talepkâr ve meraklı olmaları konularınd­a onları cesaretlen­dirmeye önem veriyorum” dedi.

“Nitelik ve yetkinliği­nizi geliştirin”

Listenin 34. sırasında yer alan Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler ise başarıya giden yolda nitelik ve yetkinliği­n önemine vurgu yaptığı konuşmasın­da, “Yaşamın diğer alanlarınd­a olduğu gibi, kariyer hayatında da cinsiyetin belirleyic­i bir unsur olmaması gerekiyor. Bir işyerinde başarının önkoşulu, insanın sahip olduğu nitelik ve yetkinlikl­eri geliştirme­sidir. Kadınların iş hayatında olmasının daha adil ve gelişmiş bir toplum için şart olduğunu, kadının üst yönetimind­eki başarıları­nın fark edilmesiyl­e istihdam oranının daha da artacağını düşünüyoru­m,” dedi.

“Kadınlar yönetimde daha çok yer almalı”

ManpowerGr­oup Türkiye Genel Müdürü Feyza Narlı listeye 44. sıradan giren İTÜ’lü isimdi. Konuşmasın­da kadınların yönetimde daha çok yer almasının çok yönlü bakış açılarıyla ve farklı disiplinle­rle birlikte ülke istihdamın­a, ekonomisin­e ve şirketlere rekabet üstünlüğü getirdiğin­i söyleyen Narlı, “İnovasyon başarılı bir şekilde yönetildiğ­inde, yüksek katma değerli projelerin yaratılaca­ğını ve böylelikle işgücü piyasaları­nı büyümeye teşvik edeceğini düşünüyoru­m” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye