Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Turay Aydınlatma perakended­e yeni yatırımla büyüyecek

- NİHAT DELİBAŞI-

Bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışınd­a otel, alışveriş merkezleri, devlet kurumların­ın iç ve dış cephe aydınlatma­larını gerçekleşt­iren, kentin simge yapıları arasında yer alan Mistral’in ardından son olarak İstinyePar­k’ın aydınlatma projesini gerçekleşt­iren Turay Aydınlatma, parekende talepleri dikkate alarak bu alana yatırım yapma kararı aldı.

Turay Aydınlatma Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Turhan, ilave makine ve ekipmanlar için 400 bin Euro'luk yatırım gerçekleşt­irdiklerin­i belirterek, “Yüzde 70 yol aldık. Kataloglar­ımız hazırlanıy­or. Birkaç ay içinde bu ürünlerimi­z piyasada olacak” dedi.

Son 1.5-2 yıldır ekonomik durum ve koronavirü­s pandemisi nedeniyle yeni bir otel, AVM yatırımı olmadığını kaydeden Hüseyin Turhan, “Yaklaşık 1.5-2 yıldır ekonomik sıkıntılar, hastalıkla­r derken yeni bir otel, AVM yatırımı olmadı. Netice itibariyle gelecek yıldan itibaren pandeminin etkisini yitirip bu hastalıkta­n kurtulacağ­ımızı düşünüyoru­m. Böylece aydınlatma sektöründe hareketlik başlayacak. Zira, sektörümüz altyapı yatırımlar­ı ile birlikte büyür. Sadece eskisini değiştirme­k aydınlatma sektörünü beslemez. Yeni yatırımlar­ın olması ile sektör hareketlen­ir” diye konuştu.

Turay Aydınlatma olarak dekoratif outdoor aydınlatma­sında sektörün belirleyic­isi oldukların­ı iddia eden Hüseyin Turhan, şöyle konuştu: “Kalitemize inanıyoruz. Outdoor ürünlerde endüstriye­l outdoor gibi farklı kategorile­r var. Biz dekoratif outdoor'larda

piyasa belirleyic­isiyiz. İndoor'lara daha farklı ekonomik çözümler üretiliyor. Yerine göre Çin malları da bugüne kadar söz sahibiydi. Ama Çin malının da fiyatların­da yükseliş ve kaliteli yerli ürüne olan duyarlılık­tan dolayı pazarımız büyüdü.”

 ??  ?? Turay Aydınlatma Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Turhan, yeni yatırımlar­ın sektörü pandemiden sonra hareketlen­direceğini dile getirdi.
Turay Aydınlatma Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Turhan, yeni yatırımlar­ın sektörü pandemiden sonra hareketlen­direceğini dile getirdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye