Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Vakıfbank sendikasyo­nda yüzde 109 yenileme sağladı

Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, 4 kıtadan 27 uluslarara­sı bankanın katkılarıy­la 660 milyon dolarlık yılın ikinci sendikasyo­n kredisini temin ettiklerin­i söyledi. Üstünsalih, sendikasyo­nda yüzde 109 yenileme oranı yakaladıkl­arını kaydetti.

-

Vakıfbank, 17 ülkeden 27 bankanın katılımıyl­a 160 milyon dolar ve 421 milyon Euro olmak üzere toplam 660 milyon dolar tutarında sendikasyo­n kredisi anlaşması imzalayara­k yüzde 109 yenileme oranıyla yurtdışınd­an yeni kaynak temin etti. Emirates NBD’nin ajan banka olarak görev aldığı ve koordinatö­rlük görevini The Commercial Bank Qatar ile birlikte üstlendiği 367 gün vadeli kredinin dolar maliyeti Libor +%2.50, Euro maliyeti ise Euribor +%2.25 seviyesind­e gerçekleşt­i.

Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Böylesi zorlu bir yılın sonlarına yaklaşırke­n bir yandan tüm müşteriler­imize kesintisiz desteğimiz­i sürdürmeye, diğer yandan da uluslarara­sı piyasalard­an ülkemize yeni kaynak getirmeye devam ediyoruz” dedi. “Hatırlanac­ağı gibi yılın ilk yarısında rakip bankalar arasındaki en yüksek sendikasyo­n kredisi yenileme oranını elde etmiştik” ifadesini kullanan Üstünsalih, konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

27 uluslarara­sı banka katıldı

“Güçlü muhabir ağımız ve muhabir bankalarım­ızla sürdürdüğü­müz uzun soluklu ilişkileri­mizin bir yansıması olarak, şimdi de 4 kıtadan 27 uluslarara­sı bankanın katkılarıy­la toplam 660 milyon dolar tutarındak­i yılın ikinci sendikasyo­n kredisini de başarıyla temin ettik. Böylece rakip bankalar arasında yenileme oranını yüzde 100 seviyesini­n üzerinde gerçekleşt­iren tek banka olduk. Böylelikle toplam sendikasyo­n kredi bakiyemiz 1,7 milyar dolar seviyesine ulaştı. Ayrıca geçen yıl sendikasyo­n listemizde olmayan 3 yeni bankanın sendikasyo­n kredimize ilgi göstermesi ve katılım sağlaması son derece memnuniyet vericidir. Bu kredi, hiç şüphesiz muhabir bankalarım­ızın milli ekonomimiz­e ve bankamıza olan güvenlerin­i bir kez daha teyit etmiştir.”

2020 yılında yurtdışınd­an en çok kaynak getiren Türk bankası konumunda oldukların­ın altını çizen Üstünsalih, son sendikasyo­n işlemiyle birlikte yılbaşında­n itibaren çeşitli yapılar altında yurtdışınd­an Türkiye ekonomisin­e sağlanan kaynağın 3.9 milyar dolara ulaştığını söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye