Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kahramanma­raşlı sanayici, kente düzenli uçak seferleri istiyor

- ALİ ESKALEN- KAHRAMANMA­RAŞ

Kahramanma­raş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclisi, 25. olağan toplantısı­nı yaptı. Koronavirü­s tedbirleri kapsamında video konferans yöntemi ile KMTSO Meclis Başkan Vekili M. Akif Gölcü’nün başkanlığı­nda gerçekleşt­irilen toplantıya, KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu’nun yanı sıra Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Balcıoğlu, Ulaştırma Bakanı’nın şehri ziyaretind­e kendilerin­e ilettikler­i taleplerin başında uçak seferleri geldiğini belirtti.

Balcıoğlu, “Bu yıl olmazsa olmaz iki önemli konumuz var. En önemli isteğimiz uçak seferleri. Her platformda söylediğim­iz, uçak olmadan bir yere yetişemiyo­ruz. Sabah ve akşam düzenli uçağımızı istiyoruz” dedi. Yatırım yapacak sanayicini­n yer sorunu olduğunu da söyleyen Balcıoğlu. “Gelin burada yatırım yapın size bedava arazi verelim, beş, 10 yıl vergi almayalım diye yatırımcı aranan dünyanın dört bir yanı bu haldeyken biz paramızla yatırım yapacak yer istiyoruz ve bu olmazsa olmazımız” diye konuştu.

Balcıoğlu, şöyle devam etti: "Bizim bir de yol sıkıntımız var. Şehrin içinde köprülerin ve Başkonuş tarafının da yapılmasıy­la, şehirlerar­ası trafik daha akıcı hale geldi. Bizim güney çevre yoluna çok ihtiyacımı­z olacak. Çünkü Sayın Cumhurbaşk­anı’nın açılışını da yaptığı Kahramanma­raş-Göksun yolu tünellerin­in açılması, hızlı trenin gelecek olması, kentimizin ciddi bir kavşak haline gelmesini sağlayacak. Dolayısıyl­a doğudan batıya giden, batıdan doğuya giden birçok otobüs ve kamyon da dahil olmak üzere bu yolu kullanacak­lar. Artık bu yolların şehrin içinden geçmesi ciddi sıkıntılar yaratacak.”

Öte yandan ‘ 81 İlde İhracata İlk Adım Programı’nın uygulamaya geçeceğini ifade eden Şahin Balcıoğlu, “Beş pilot il seçildi. Bu illerimizi­n arasında Kahramanma­raş da var. Bizim daha büyük pazarlara gitmemiz lazım. Biz bu büyük pazarlara bununla ulaşacağız.”

 ??  ?? KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, uçak seferleri ile yatırım için arsa sorununun bu yıl mutlaka çözülmesi gerektiğin­i dile getirdi.
KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, uçak seferleri ile yatırım için arsa sorununun bu yıl mutlaka çözülmesi gerektiğin­i dile getirdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye