Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Marmara'nın en başarılı firmaları ödüllendir­ildi

- KÜBRA OĞURLU- KOCAELİ

Sektörleri­nde gösterdikl­eri başarılı performans nedeniyle Marmara Bölgesi’nde faaliyet gösteren 21 sanayi kuruluşu, ödüle layık görüldü. Kocaeli Sanayi Odası’nın bu yıl 13’üncü kez düzenlediğ­i ödül töreni, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklı­oğlu’nun katılımıyl­a yapıldı. 21 firmaya ‘KOBİ’ ile ‘Büyük ve Orta Ölçekli İşletme Ödülü’ verildi.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO), bu yıl 13’üncü kez Marmara Bölgesi’nde faaliyet gösteren başarılı sanayi kuruluşlar­ını ödüllendir­di. Firmaların 7 kategoride 360 derecede değerlendi­rildiği organizasy­onda 21 sanayi kuruluşuna “Sektörel Performans Değerlendi­rme” ödülleri, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklı­oğlu’nun katılımıyl­a verildi. Ödül töreninde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklı­oğlu, Kocaeli’nin Türkiye’nin diğer illerine örnek olduğunu vurguladı. Hisarcıklı­oğlu, “Ülkemizin önde gelen en saygın firmaları bu organizasy­onda yer alıyor. Sanayide, ihracatta, yüksek teknolojid­e, ödenen vergide, mesleki eğitimde ve istihdamda Türkiye’nin göz bebeği olan Kocaeli’ne de bu yakışırdı. Kocaeli’nde faaliyet gösteren özel sektörün tamamı ödül almayı hak ediyor. Kamu ve özel sektör birlikte hareket edince, istişare ve ortak akıl hakim olunca başaramaya­cağımız hiçbir şey yok” diye konuştu.

Kocaeli’nin Türkiye’yi dünya ile yarıştıran, önümüzdeki yıllarda da bu yarışmada en ön safta olmasını sağlayan bir il olduğunu dile getiren Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Kocaeli orta yüksek teknoloji kullanan, Türkiye’yi de orta gelir tuzağından çıkarabile­cek ve bu konuda öncülük yapabilece­k bir potansiyel­e sahip. Rekabettin arttığı günümüzde, özellikle Ar-Ge ve inovasyon daha da önem kazandı. İlimiz, bu noktadaki çalışmalar­ını da kararlılık­la sürdürüyor” ifadelerin­i kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanveki­li Yaşar Çakmak ise, “Kocaeli her geçen gün gelişiyor ve ülkemizin kalkınması­na büyük destek oluyor. Üretim kapasitesi, farklı yatırım imkanları ve finansal altyapı sistemiyle ülkemizin bölgesel güç olması yolunda sürükleyic­i bir rol üstleniyor” dedi.

Ekonomiye katkı sağlayan firmalara ödül verildi

Ödül törenine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür eden KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, organizasy­onun amacının, ülke ekonomisin­e katkı sağlayan firmaları ödüllendir­mek olduğunu ifade etti. Yarışmaya katılan tüm firmalara geri bildirim raporu gönderdikl­erini söyleyen Zeytinoğlu, firmaların bu raporla iyileştiri­lmeye açık alanlarını görebildik­lerini belirtti. Zeytinoğlu, “Bu organizasy­onla firmalarım­ızı 7 kategoride 360 derece değerlendi­riyoruz. Firmaları verimlilik, istihdam, yenilikçil­ik ve markalaşma, finansal sonuçlar, dış ticaret, çalışanlar­ın geliştiril­mesi ve bilinçlend­irilmesi, topluma katkı dallarında ödüle layık görüyoruz” diye konuştu.

Organizasy­onun çözüm ortakları; Price Waterhouse Coopers Türkiye, Kocaeli Üniversite­si, Gebze Teknik Üniversite­si, Türkiye Ekonomi Politikala­rı Araştırma Vakfı (TEPAV), Doğu Marmara ABİGEM, Major Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Mü

şavirlik Hizmetleri, Medya Ortağı; DÜNYA gazetesi oldu. Bölgesel ortakları ise; Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, İstanbul Kalkınma Ajansı, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Trakya Kalkınma Ajansı’ydı.

 ??  ??
 ??  ?? TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklı­oğlu dışında Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak’ın katılımıyl­a gerçekleşt­irilen törende; Kocaeli’de faaliyet gösteren 21 firmaya KOBİ ile Büyük ve Orta Ölçekli İşletme Ödülü verildi. Bu yılki Büyük Ödül’ün sahibi KOBİ kategorisi­nde Altaş Alüminyum (solda) olurken, Büyük ve Orta Ölçekli İşletme Ödülleri’nde ise Hektaş Ticaret Türk AŞ (sağda) oldu.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklı­oğlu dışında Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak’ın katılımıyl­a gerçekleşt­irilen törende; Kocaeli’de faaliyet gösteren 21 firmaya KOBİ ile Büyük ve Orta Ölçekli İşletme Ödülü verildi. Bu yılki Büyük Ödül’ün sahibi KOBİ kategorisi­nde Altaş Alüminyum (solda) olurken, Büyük ve Orta Ölçekli İşletme Ödülleri’nde ise Hektaş Ticaret Türk AŞ (sağda) oldu.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye