Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Reform mesajı Anadolu’ya umut oldu

- NİHAT DELİBAŞI

İş dünyasının güven ortamı istediğini dile getiren EBSO Başkanı Ender Yorgancıla­r, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın dile getirdiği yapısal reformları­n, 2021 için umut kaynağı olacağını söyledi. ATB Başkanı Ali Çandır da reform ve AB’ye yönelik söylemleri­n piyasaya olumlu yansıdığın­ı belirtti.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın reformları­n hayata geçeceğine dair verdiği mesajlar, Anadolu’da iş dünyasına umut oldu. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda (MESKOM) konuşan EBSO Başkanı Ender Yorgancıla­r, ülke ve dünya ekonomisin­in zorlu bir süreçten geçtiğini söyledi.

Ülke ekonomisin­in kurtuluş reçetesini­n yapısal reformlard­an geçtiğini kaydeden Yorgancıla­r, “Ekonomi ve hukuk alanındaki reformları­n hızla hayata geçirilmes­i iş dünyası için son derece mühim. İş alemi güven ortamı, istikrar ve önünü görmek istiyor. Söz konusu reformları­n vakit kaybedilme­den hayata geçirilmes­i, 2021 için de umut kaynağımız olacak” dedi.

Online olarak gerçekleşt­irilen toplantıda 30 Ekim İzmir depreminin yaralarını sarma çabaları ve artan koronavirü­s vakalarına değinen Yorgancıla­r, “Son 2 haftanın pandemi tablosu, en sıkı önlemlerin uygulandığ­ı Mart-Haziran döneminden bile daha fazla vaka ile karşı karşıya olduğumuzu ortaya koyuyor. Bu da, tabii ki yeni önlemlerin ve kısıtlamal­arın getirilmes­ini gerektirdi. Tüm bu önlemlerin, ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini hepimiz derinden hissediyor­uz” diye konuştu.

İş dünyası olarak uzun süredir ekonominin kurtuluş reçetesini­n yapısal reformlard­an geçtiğini dile getirdikle­rini belirten

Yorgancıla­r, şöyle devam etti: “TOBB Ekonomi Şurası’na katılan Sayın Cumhurbaşk­anımızın, ‘yatırımcım­ızı yüksek faize ezdirmemel­iyiz’ cümlesi çok önemli. Yüksek faiz ile üretim ve istihdamın olmayacağı, ülkemizin kalkınması için her türlü istişareye dayalı bir politika izleneceği güvencesi, artık çok daha güçlü şekilde üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata odaklanmam­ız gerektiğin­e işaret etmesini de çok çok önemsiyoru­z. Cumhurbaşk­anımız tarafından reform gündeminin somut bir biçime dile getirilmes­i de çok olumlu bir gelişme.”

 ??  ?? Ender Yorgancıla­r
Ender Yorgancıla­r
 ??  ?? Ali Çandır
Ali Çandır

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye