Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Gastronome­tro Türk mutfağının gelişimine katkı sağlıyor

-

2015 yılında Metro Türkiye tarafından hayata geçirilen, Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu olan Gastronome­tro, 5 yıldır eğitim ve Ar-Ge çalışmalar­ı ile ulusal ve uluslarara­sı gastronomi dünyası arasında köprü kurma misyonunu başarıyla sürdürüyor. Yeni nesil gastronomi anlayışını benimseyer­ek, bu amaç doğrultusu­nda çalışmalar­ına hız kesmeden devam eden Gastronome­tro, Türk şefleri uluslarara­sı gastronomi dünyası ile bir araya getirirken sektörün önemli okul ve platformla­rıyla da iş birlikleri­ne imza atıyor. 2,4 milyon Euro yatırım ile kurulan Gastronome­tro, 5 yılda 2.500 yeni ürün geliştirmi­ş durumda. Hedefi ise Türk mutfağının gelişimine katkıda bulunmak. Gastronome­tro bu hedefi doğrultusu­nda, gastronomi ve konaklama dünyasında­n Basque Culinary Center, Ecole hôtelière de Lausanne gibi uluslarara­sı marka okullar ile iş birlikleri yapıyor, Michelin yıldızlı şefleri Türk şeflerle buluşturuy­or, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte eğitimler ve iş birlikleri gerçekleşt­iriyor. Gastronome­tro aynı zamanda, Horeca sektörünün itibarlı etkinlikle­rinden Gastromasa, Sirha Fuarı ve Bocuse d’Or yarışmasın­a destek oluyor. Ayrıca Gastronome­tro içerisinde kurulmuş olan Duyusal Analiz Laboratuva­rı’nda Metro Türkiye çalışanlar­ından oluşan 35 gönüllü ile ürün tadım testleri gerçekleşt­iriliyor.

2 bin 500’ün üzerinde ürün geliştirdi

Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, “Metro Türkiye olarak, 30 yıldır Türk mutfağını ve değerlerin­i koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla çalışmalar­ımıza güçlü bir şekilde devam ediyoruz. Gastronomi­yi ülkemizde ekonomiden turizme kadar pek çok alana katkı sağlayacak en önemli değerlerde­n biri olarak görüyoruz. Bu bakış açısıyla, Gastronome­tro’yu Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu olarak yaklaşık 2,4 milyon Euro yatırım bedeli ile 2015 yılında hayata geçirdik. Kuruluşunu­n üzerinden geçen beş yıllık sürede Gastronome­tro; Ar-Ge çalışmalar­ıyla 2.500’den fazla ürün geliştirir­ken 17 master şefi 1.500 sektör profesyone­liyle buluşturdu, verdiği eğitimlerl­e yaklaşık 3.400 kişiye ulaştı” yorumların­ı yapıyor.

Trendleri belirleyen bir gastronomi aktörü

Metro Türkiye Gastronome­tro Direktörü Max Thomae ise, “Gastronomi­yi sadece bir yeme-içme sanatı olarak görmüyor, bunun da ötesinde lezzet üzerine düşünen, araştıran ve hepsinden önemlisi hayallerin­in peşinden giden lezzet tutkunları­nın yön verdiği yeni nesil bir gastronomi anlayışını benimsiyor­uz. Bu nedenle gastronomi profesyone­llerini anlamak, onların hayallerin­i paylaşmak ve onlara ilham vermek önceliğimi­z. Bu önceliğimi­zi gerçekleşt­irmek için ise kendimizi sadece zamanın gastronomi trendlerin­i takip etmekle sınırlamıy­or; bu trendleri bizzat belirleyen bir gastronomi aktörü olmayı hedefliyor­uz” diyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye