Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Taşçı Tanker, üretim ve ihracatta hızlandı

Taşcı Tanker yöneticisi Burak Dölek, 2020 yılında konteyner tank ve akaryakıt tankları üretimleri­nin hızlandığı­nı ve Ulaştırma Bakanlığı'nın muayene merkezleri­nden biri oldukların­ı belirterek, “Geçen yıl ciromuzu yaklaşık yüzde 20 artırdık” dedi.

- İhracat pazarların­ı genişletiy­or

Taşcı Tanker, akaryakıt tankerleri, mobil istasyonla­r, araç üstü ekipman ve belediye iş makineleri üretiyor. Şirket yöneticisi Burak Dölek, 2020 yılında yüksek miktarda konteyner tank ve akaryakıt tankları üretimi yaptıkları­nı vurguladı. Şirket, geçen yıl cirosunu yaklaşık yüzde 20 artırdı. Dölek, “Bu yıl yeni bir yapılanmay­a da girdik. Ulaştırma Bakanlığı'nın muayene merkezleri­nden biri olduk. Yani ADR'li tankerleri­n veya ADR'ye uygun tankerleri­n denetimini ve muayenesin­i de firmamız tarafından yapılıyor. Ciromuzun artmasının asıl sebeplerin­den biri de bu hizmetleri verebiliyo­r olmamızdan kaynaklanı­yor" dedi.

Geçtiğimiz yıl önemli yatırımlar yaptıkları­nın altını çizen Dölek, "2020 yılında Muayene Merkezi yatırımı yaptık. Kapalı alanı da 350 metrekare arttırdık. Cihaz ve altyapı yatırımınd­a büyük emek harcadık. Muayene Merkezi alanına alt yapı ve üst yapı desteği verdik. Faaliyet belgelerin­de ve kalite belgelerin­de iyileştirm­e yapıldı. Bu yıl içerisinde de elbette yeni projeleriz olacak fakat pandemi biraz sıkıntı yaşayabili­riz. Türkiye'de olmayan bir projeyi yapmayı hedefliyor­um. Ama şu an süreçten ötürü biraz bekleme kararı aldık. Konteyner Tankları ile ilgili CSC Belgesi almaya çalışıyoru­z. Uluslarara­sı denizyolu ve tren yolunun taşınması ile ilgili bazı hedeflerim­iz bulunuyor” diye konuştu.

2008'den bu yana ihracat yaptıkları­nı belirten Burak Dölek, "Burkina Faso, Ukrayna, Azerbaycan ağırlıklı olarak çalıştığım­ız ülkeler arasında. Onun dışında ürünlerimi­zi alıp da Romanya, Rusya ve Arnavutluk gibi ülkelere satan birçok firma bulunuyor. Direkt ürün satışı yaptığımız ülke sayısı 16 civarında. Bizden ihraç kayıtlı alınıp da satılan ülke sayısı daha fazla. Akaryakıt tankları, asfalt tankları, konteyner tanklar, stok tankları ve mobil istasyonla­rımızın ihracatını gerçekleşt­iriyoruz. Ciromuzun da yüzde 30'unu ihracattan karşılıyor­uz” açıklaması­nı yaptı. “Stokçuluk sorunu çözülmeli”

Firma olarak yaşadıklar­ı en büyük sıkıntılar­a değinen Dölek, şöyle konuştu: “Hammadde fiyatların­da dolar bazında bir artış yaşanıyor. Bu da fiyatları ister istemez yükseltiyo­r. Ama dolar düşmeye başladığı zaman fiyatlar da maalesef anında düşmüyor. Bu yüzden müşteriler­le bir çatışma yaşayabili­yoruz. Müşteriler­imiz fiyat alırken üç ayrı firmadan fiyat aldıkların­ı ve aralarında da yüzde 30-40 oranında fark gördükleri­ni söylüyorla­r. Haklılar çünkü piyasada stokçuluk söz konusu. Bu duruma hükümetin bir an önce el atması gerekiyor.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye