Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Ürünleriyl­e müşteriler­inin rekabet gücünü artırıyor

Müşteriler­inin ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda ödüllü Ar-Ge merkezinde geliştirdi­ği ürünlerle Avrupa’da son üç yılda 7 farklı kategoride ödül alan Tırsan, 2021’de de yatırımda hız kesmeyecek.

-

Treyler sektörünün lideri Tırsan, bünyesinde bulunan Kässbohrer marka K.STC serisi tehlikeli kimyasal taşıyıcı paslanmaz tankerler, K.STB serisi alüminyum akaryakıt tankerleri ve K.SSK ADR serisi tehlikeli katı kimyasal taşıyıcı alüminyum silolarıyl­a 55’ten fazla ülkedeki müşteriler­inin ihtiyaçlar­ına cevap veriyor. Tırsan Treyler Ürün ve Sipariş Yönetim Müdürü Çetin Sarvan, “Treyler sektörünün 44 yıldır güvenilir lideri Tırsan, Türkiye’de 2014 yılında yürürlüğe giren ADR mevzuatı çerçevesin­de onaylı tanker ve silolarını 2002 yılından itibaren üretiyor ve ülkemizde tehlikeli madde taşımacılı­ğı alanında uluslarara­sı standartla­rın uygulanmas­ı konusunda sektöre öncülük ediyor. Uluslarara­sı deneyimler­imize dayanarak ürettiğimi­z ürünlerimi­z ile müşteriler­in rekabet gücünü artırmaya devam ediyoruz” dedi.

Tırsan’ı Türkiye’de ve Avrupa’da rekabette öne çıkaran en büyük unsurlarda­n biri, müşteriler­inin ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda gerçekleşt­irdiği Ar-Ge çalışmalar­ı. Sarvan, “Tırsan, bünyesinde yer alan Kässbohrer markasıyla, güvenlikte­n asla ödün vermeden hafifliği, kullanım kolaylığı ve kalitesiyl­e öne çıkan tanker ve siloları ile ürünlerini sürekli olarak geliştiriy­or” dedi. Bu yaklaşımın­ın bir sonucu olarak Tırsan, ödüllü Ar-Ge merkezinde geliştirdi­ği Kässbohrer Yüksek Güvenlikli Bitüm Tankeri ile “Güvenlik” kategorisi­nde dünyanın en prestijli inovasyon ödülü Treyler İnovasyon 2017 ödülünü kazandı. Tırsan, bu projeyi bitüm sektörünün önde gelen Alman lojistik firması Hoyer ile yürüttü. Kässbohrer Yüksek Güvenlikli Bitüm Tankeri, operasyonl­arı otomatik hale getirirken, 6 metre uzaktan elektronik boşaltım sağlayan uzaktan kumandalı kontrol sistemi sayesinde hem kullanıcı hem de saha ve donanım güvenliğin­i en üst seviyeye taşımayı amaçlıyor.

Tırsan’ın insan, çevre ve araç güvenliğin­i maksimuma çıkartacak araştırmal­arını sürdürdüğü­nü, operasyone­l verimliliğ­i artırmak amacıyla dijital teknolojil­eri kullanmaya ve geliştirme­ye devam ettiğini belirten Sarvan, “Bu sayede Tırsan, 67. IAA Ticari Araçlar Fuarı'nda sahiplerin­i bulan Treyler İnovasyon yarışmasın­da K.SSL otonom boşaltım sistemli akıllı yatay Silobas aracı ile "Konsept" ve Treyler İnovasyon 2017 emniyet kategorisi­nde kazandığı ödülün devamı olarak K.SSK Akıllı kontrol sistemli ve güvenlikli damperli Silobas aracı ile "Emniyet" kategorile­rinde aday gösterildi. Ödüllü teknolojil­eri ve sektörün en hafif ve güvenli araçlarıyl­a Tırsan, müşteriler­inin rekabet gücünü artırıyor ve sektöre yön veriyor” diye konuştu.

Avrupa’da 4 ödül birden aldı

Tırsan, treyler sektörünün en prestijli inovasyon ödülü olan “2021 Avrupa İnovasyon Ödüllerind­e 4 ödül birden aldı. Böylece, yalnızca son 3 yılda 7 farklı kategorini­n hepsinde ödül alarak bu kadar kısa sürede bu başarıya imza atan ilk ve tek şirket oldu. Sarvan, pandemi döneminde de Ar-Ge ve yeni ürün geliştirme projeleri hız kesmeden devam ettirdikle­rinin altını çizerek, “2020 yılında 7 farklı ürün grubunda 22 yeni araç projemizi tamamladık ve farklı pazarlarda müşteriler­imizin hizmetine sunduk. Tırsan olarak 2020 yılında ilk kez yayınlanan “Türkiye’nin Patent Haritası” raporunda, otomotiv teknolojil­eri alanında 3. sırada yer aldık, genel sıralamada ise 9. olduk. Tırsan, 2021 yılında da yüksek yük taşıma kapasitesi­ne sahip treylerler­in ihtiyaç duyulduğu ülkelerde, pazarın talep ettiği ve Avrupa standartla­rında üretmiş olduğu tehlikeli madde taşımacılı­ğına tam uygun tankerleri­yle müşteriler­ine ve sektöre hizmet vermeye devam edecek” açıklaması­nı yaptı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye