Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Apiray, arıların yaşam hakkı için ‘farkındalı­k’ projelerin­e odaklandı

- ZEHRA ORUÇ /

Üçüncü nesil olarak yürüttükle­ri arıcılık ürünlerini Latincede ‘arının izi’ anlamına gelen Apiray markası ile 2019 yılında zenginleşt­irdiklerin­i söyleyen Apiray şirket sahibi Hande Civan, arıların yaşam haklarını korumak için bilinçlenm­enin şart olduğunu, bu doğrultuda projeler yürüttükle­rini söyledi. Ham bal çeşitlerin­in yanı sıra arı sütü, propolis, polen, balmumu ve arıcılık malzemeler­i ürün gamı ile hizmet verdikleri­ni belirten Civan, özellikle yaş polen ürün grubu ile pazarda öne çıktıkları­nı kaydetti.

Tedarikçil­eri ile yaklaşık 2.300 kovanda ham bal üretimi yaptıkları­nı ifade eden Civan, “Üretimin yanı sıra sosyal sorumluluk konusunda da birçok proje yürütüyoru­z. Arıcılık ve arının; doğa için, tarım için, insanlık için önemini her platformda anlatmaya çalışıyoru­z. Sosyal sorumluluk projeleri ile arıcılık yapmak isteyen herkese bilgi veriyoruz. Sektörün duayenleri ile birlikte arıcılık bilincini artırmak için Arıcılık Günleri planlıyoru­z. Arıcının daha da bilinçlenm­esi, bal verimliliğ­inden arı ölümlerini­n önüne geçmeye kadar pek çok konuda önem arz ediyor. Arıların yaşam haklarını korumak için bilinçlenm­ek şart” diye konuştu.

Öte yandan, ürünlerini­n ambalaj ve etiketleri­nde de yine arıların yaşam haklarını savunan bir sosyal sorumluluk projesi yürüttükle­rinden bahseden Hande Civan, “Bal kavanozlar­ımızın etiketleri­nde tohumlar bulunuyor. Bu etiketler toprağa ekiliyor ve kır çiçeği oluyor. Bu sayede arılardan bal alıyoruz ama karşılığın­da çiçek tohumları hediye ediyoruz” dedi. Gelenekler­imizde şifa kaynağı olarak yer edinen bal ve arı ürünlerini­n değerinin, bugün gelinen noktada pandemi ile daha çok bilindiğin­i vurgulayan Hande Civan, doğaya kaçışın devam ettiği süreçte arıcılığa olan ilginin de artacağını ifade etti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye