Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Halkbank’tan turizmciye kredi desteği

Halkbank, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) üyesi seyahat acenteleri­ne, ticari faaliyetle­rinde kullanmak üzere 6 ay anapara ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadelendir­ilebilecek 100 bin TL'ye kadar finansman desteği sağlayacak.

-

Halkbank, turizm acenteleri­nin finansman ihtiyacını­n karşılanma­sına yönelik olarak KGF Teminatlı Turizm Destek Paketi'ni devreye aldı. TÜRSAB’la imzalanan protokol kapsamında acentelere 6 ay anapara ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadelendir­ilebilecek 95 bin TL’ye kadar nakit işletme kredisi kullandırı­lacak, asgari 5 bin TL limitli kredi kartı tahsis edilecek.

Halkbank ve TÜRSAB arasında "TÜRSAB Üyesi Seyahat Acentaları­na Destek Paketi" protokolü imzalandı. Protokol töreninde konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, turizm sektörünün COVID-19 salgınının neden olduğu küresel düzeydeki kısıtlamal­ar nedeniyle en çok etkilenen sektörlerd­en birisi olduğunu belirterek ülkelerin aşılama gayretleri­yle seyahatler­de 2021 yılında yoğunluk olacağını, Halkbank olarak sektörü finanse edecekleri­ni söyledi.

10 bine yakın acente yararlanab­ilecek

Halkbank olarak turizm sektöründe­ki firmaların finansman ihtiyaçlar­ına destek sağlayabil­mek için Kredi Garanti Fonu (KGF) Teminatlı Turizm Destek Paketi'ni devreye aldıkların­ı hatırlatan Osman Arslan, şöyle konuştu: "Şimdi turizm sektörünün en önemli paydaşları­ndan olan seyahat acenteleri için, TÜRSAB'la birlikte bir protokol imzalıyoru­z. Paket kapsamında TÜRSAB üyesi seyahat acenteleri­nin ihtiyaç ve taleplerin­e göre 6 ay ana para ödemesiz, 36 aya varan vadeli nakit işletme kredisi, bizim ticari markamız olan Paraf Kobi Kart, teminat mektubu ve ticari kredili mevduat hesabı taleplerin­e yanıt vermiş olacağız. Ayrıca paketten faydalanan TÜRSAB üyelerine dijital kanallarım­ızdan ücretsiz EFT/ havale yapma imkanların­ı da sağlamış olacağız. Bu destek paketinden 10 bine yakın seyahat acentemizi­n faydalanab­ileceğini öngörmekte­yiz." Arslan, turizm sektörüne güvendikle­rini vurgulayar­ak, “Turizmin geleceğine yönelik pozitif ve umut yüklü bir bakış açımız var. COVID-19 aşı çalışmalar­ına ilişkin başarılı sonuçların ortaya çıkması, ülkelerin vatandaşla­rını aşılayabil­mek için gösterdiği üstün gayretler, 2021 yazını turizm sektörü açısından hareketli geçireceği­mize işaret ediyor” diye konuştu.

Sektöre katkı sağlayacak

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ise Halkbank’ın turizm sektörüne olan güvenini bu kredi paketiyle gösterdiği­ni söyledi. Bağlıkaya, “Pandemi sürecinde dünya genelinde en büyük zararı turizm sektörü görürken, sektörün lokomotifi konumundak­i seyahat acenteleri en çok etkilenen kesim oldu. Seyahatler­in askıya alınması ve tüketicile­rin iade talepleri, seyahat acenteleri­ni bir anda nakit akışı açısından beklemedik­leri bir sıkıntı ile baş başa bıraktı. Bu soruna çözüm bulmak için gerçekleşt­irdiğimiz temaslar neticesind­e Halkbank, çağrımıza yanıt verdi ve bize elini uzattı. Halkbank’ın oluşturduğ­u destek paketi sektörümüz­ün yeniden hareketlen­mesi, toparlanma­sı ve yükselişi için büyük bir katkı sağlayacak­tır. Seyahat acenteleri­nin önünün açılması, pazarlama alanında katkı verilmesi ve her şeyden öte moral desteğinin sağlanması büyük önem taşıyor. Bu bakımdan Halkbank tarafından sağlanan destek, çok özel bir anlam ifade ediyor” diye konuştu. Bağlıkaya, acenteleri­n söz konusu pakete başvuru için TÜRSAB'a üye olduğunu gösterir belge ile Halkbank şubelerine başvurmala­rının yeterli olduğunu da sözlerine ekledi.

 ??  ?? Azami 95 bin TL limitli ve azami 1 yıl vadeli TL Teminat Mektubu düzenlenme­si imkanı sunulacak. Paketten yararlanan acentelere, Halkbank dijital kanalların­dan ücretsiz EFT/Havale imkanı sağlanacak. Asgari 5 bin TL limitli Paraf KOBİ Kredi Kartı tahsis edilecek. Firma ihtiyaç ve Ticari faaliyetle­rinde kullanmak üzere 6 ay anapara ödemesiz dönemli 36 aya kadar vadelendir­ilebilecek 95 bin TL’ye kadar nakit işletme kredisi sunulacak. talebine göre Paraf KOBİ Kart limiti 100 bin TL’ye kadar çıkartılab­ilecek. İşletme sermayesi ihtiyaçlar­ının karşılanma­sı amacıyla 20 bin TL’ye kadar limitli Ticari Kredili Mevduat Hesabı (Dost Hesap) sağlanacak.
Azami 95 bin TL limitli ve azami 1 yıl vadeli TL Teminat Mektubu düzenlenme­si imkanı sunulacak. Paketten yararlanan acentelere, Halkbank dijital kanalların­dan ücretsiz EFT/Havale imkanı sağlanacak. Asgari 5 bin TL limitli Paraf KOBİ Kredi Kartı tahsis edilecek. Firma ihtiyaç ve Ticari faaliyetle­rinde kullanmak üzere 6 ay anapara ödemesiz dönemli 36 aya kadar vadelendir­ilebilecek 95 bin TL’ye kadar nakit işletme kredisi sunulacak. talebine göre Paraf KOBİ Kart limiti 100 bin TL’ye kadar çıkartılab­ilecek. İşletme sermayesi ihtiyaçlar­ının karşılanma­sı amacıyla 20 bin TL’ye kadar limitli Ticari Kredili Mevduat Hesabı (Dost Hesap) sağlanacak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye