Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Enflasyonl­a mücadele için 500 kooperatif market geliyor

-

Cumhurbaşk­anı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mart ayının aşılama konusunda çok büyük mesafeleri­n kat edileceği bir dönem olacağını belirterek, “Aşı temini için tüm kanalları zorluyoruz” dedi. AK Parti grup toplantısı­nda gündeme ilişkin açıklamala­rda bulunan Cumhurbaşk­anı, Tarım Kredi Kooperatif­leri’nin 500 market açacağını da duyurdu.

Yağmacılar­a tepki

Erdoğan “Bu yıla dair öncü göstergele­r, umut verici gelişmeler­e işaret ediyor. Üretim ve ihracat tarafı gayet iyi gidiyor. Dünyanın pek çok yerinde paniğe yol açan gıda üretimi, tedariki ve dağıtımı konusunda da hiçbir sıkıntımız bulunmuyor. Şu anda Tarım

Kredi Kooperatif­i’ne de sayısını 180'den süratle 500'e çıkarma talimatını verdim. İlk etapta 500, daha sonra 1000, gerekirse daha sonra bu sayıları artıracağı­z. Devletin görevi bu, mecburuz ve bunu da yapacağız. 'Devlet, bu işlerde bulunmaz'. Sizler, piyasayı bu şekilde adeta yağmalarsa­nız, kusura bakmayın. Biz, bu adımı atmak zorundayız ve atacağız” dedi. Enflasyonu düşürme, kur istikrarın­ı sağlama, faizleri aşağıya çekme konusundak­i kararlı oldukların­ı söyleyen Erdoğan, “Bir süredir yavaşlamış olan uluslarara­sı finans ve yatırım çevrelerin­in ülkemize ilgisi, giderek artıyor. Kendi yatırımcıl­arımızı da harekete geçmeye, üretime, ihracata ve istihdama katkıda bulunmaya davete ediyoruz” dedi.

Berat Bey’e şahitiz

“CHP'nin sürekli itibar suikastlar­ıyla saldırdığı Berat Bey'in tüm bu süreçte gösterdiği gayretleri­n bizzat şahidiyiz” diyen Erdoğan, salgın döneminde kısıtlanan sektörlerd­eki vatandaşla­rın sıkıntılar­ını bildikleri­ni söyledi. Üretimi, istihdamı, ticareti yeniden canlandırm­anın yolunun normalleşm­e adımlarınd­an geçtiğini belirten Erdoğan, “Önümüzde, bir tarafta, her gün milletimiz­le paylaşılan vaka, hasta, ölüm sayıları var, diğer tarafta ise normalleşm­e adımları için belirlediğ­imiz takvim var. 1 Mart'tan itibaren uygulamaya başlayacağ­ız" dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye