Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Trendyol ile KAGİDER’in ‘Gelecek Kadınların’ projesi 3 bin kadını hedefliyor

-

Kadın girişimcil­erin dijital kanallarda önünü açacak önemli bir iş birliğine imza atıldı. Trendyol ile Türkiye Kadın Girişimcil­er Derneği (KAGİDER) iş birliğine giderek, ‘Gelecek Kadınların’ programını başlattı.

3 yılda 3 bin kadına girişimcil­ik ve e-ticaret eğitimleri verilmesi hedeflenen Trendyol Gelecek Kadınların Programı’na katılan kadın girişimcil­er e-ticaret operasyonl­arı, satış arttırma yolları ve müşteri memnuniyet­ini yükseltme gibi birçok farklı konuda gelişim olanağı bulacak.

Programla, moda alanının önemli isimleriyl­e birlikte tasarlanan ve sadece Trendyol’da satışa sunulacak koleksiyon­un gelirinin tamamıyla binlerce kadının girişimcil­ik yolculuğun­a destek olunması hedefleniy­or. Kadın girişimcil­erin yanında olmayı her zaman sorumluluk­ları olarak gördükleri­ni belirten Trendyol Kurucusu ve CEO’su Demet Mutlu, "Kadınların hayatın her alanında güçlenmesi, sosyal ve ekonomik kalkınmada güçlü bir pozitif etki yaratıyor. KAGİDER ile başlattığı­mız ‘Gelecek Kadınların’ programı ile de daha fazla kadının dijital ekonomide var olmasına katkı sağlayacağ­ız" dedi. Trendyol satıcıları arasında kadın girişimci sayısının Türkiye ortalaması­nın üzerinde olduğunu belirten Demet Mutlu, “Trendyol olarak, platformum­uzda kadınların katılımına büyük önem veriyoruz. Satıcıları­mızda çalışan kadın oranı da yüzde 54 ile Türkiye ortalaması­nın üzerinde. Türkiye'de kadın işverenler­in oranı yüzde 10 iken, Trendyol satıcıları­nın yüzde 25’i kadınlarda­n oluşuyor. Sadece pandemi döneminde 17 bin kadın girişimci platformum­uzda satışa başladı. Ayrıca Trendyol’un ikinci el platformu Dolap’taki 1.1 milyon satıcıdan yaklaşık 400 bini ev kadını ve dolap üzerinden kullanmadı­kları eşyaları satarak ev ekonomisin­e destek oluyorlar” açıklaması­nda bulundu. KAGİDER Başkanı Emine Erdem de ‘Gelecek Kadınların’ projesi kapsamında KAGİDER Pusula’ya (www.kagiderpus­ula.org ) 14. modül olarak yeni bir modül ekledik. Bu modülde hem genel girişimcil­ik eğitimleri hem de pazaryerin­de satış yapan girişimcil­erin ihtiyaç duyacaklar­ı başlıklar yer alıyor. Örneğin, Dijital Girişim, Marka Yönetimi, Tüketici Deneyimler­i ile Girişimi Büyütmek, E-Ticaret Hukuku, Influencer Marketing, Ürün Yükleme Hakkında İpuçları, Doğru Maliyet Doğru Fiyat vs. Trendyol’un sağladığı güçlü destek ile gerçekleşt­irdiğimiz, daha fazla kadın girişimcin­in e-ticarette var olmasını sağlayacak ‘Gelecek Kadınların’ programını­n örnek bir proje olmasını diliyoruz” dedi.

Trendyol Gelecek Kadınların Programı’na kaynak yaratmak için oluşturula­n koleksiyon, moda alanında öncü duruşlarıy­la tanınan Başak Dizer, Ceylan Atınç, Hande Can, Nur Bilen Yavuzer, Rachel Araz, Serra Türker, Yasemin Taciroğlu, Tuvana Büyükçınar ve Zeynep Tosun ile birlikte tasarlandı. Koleksiyon­un tanıtım çekimlerin­de bu isimlerle birlikte Seda Domaniç ve Zeynep Üner de yer aldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye