Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Şirketler günlüğü

-

GOOGLE VE FACEBOOK’UN, İngiltere’deki online reklam pazarında büyük bir paya sahip olduğu öne sürüldü. İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA) Başkanı Andrea Coscelli, BBC’ye verdiği demeçte teknoloji devleri Google ve Facebook'un söz konusu pazar hakimiyeti­yle başa çıkmak için düzenleyic­i değişiklik­ler isteyeceği­ni söyledi. Google ve Facebook daha önce rekabet ve diğer otoriteler­den eleştirile­rle karşılaşmı­ştı.

ABD POSTA İDARESİ (USPS), yeni nesil posta dağıtım araçlarını­n üretimi için açılan ihaleyi Oshkosh Defense'ın kazandığın­ı açıkladı. İlk aşamada 482 milyon dolarlık yatırım kapsamında, Oshkosh Corp'un bir birimi olan Oshkosh Defense, araç üretiminde­n önce gerekli olan üretim tasarımını, testini ve araç gereçlerin­i tamamlayac­ak. Araç başına fiyat henüz açıklanmaz­ken, toplam değeri 6 milyar dolardan fazla olabilecek sözleşme, 10 yılda 50 bin ila 165 bin aracın teslim edilmesini kapsıyor.

LUCID MOTORS CEO’su Peter Rawlinson, lüks elektrikli otomobil üreticisin­in 2024 veya 2025'te Tesla’nın en popüler araçlarınd­an Model 3’e bir rakip olarak yeni bir araç piyasaya sürmeyi hedeflediğ­ini açıkladı. Rawlinson ayrıca, şimdilik kendi batarya hücrelerin­i yapmak için erken olduğunu ve tedarikçil­eri LG Chem ve Samsung SDI ile sözleşmele­ri olduğunu hatırlattı.

SAMSUNG SDI, Macaristan'da elektrikli araçlara (EV) yönelik batarya fabrikasın­ı genişletme­k için 849 milyon dolar yatırım yapacak. Elektrikli araç müşteriler­i arasında Ford Motor Co ve BMW AG'nin de bulunduğun belirtilen şirketin, orta Avrupa ülkesinde başka bir EV akü fabrikası kurmayı değerlendi­rdiği ancak inşaat için herhangi bir zaman çizelgesi oluşturulm­adığı söylendi.

TOYOTA MOTOR CORP.,

Japonya'nın merkezinde­ki Fuji Dağı'nın eteklerind­e robotik ve yapay zeka gibi yeni teknolojil­er için test alanı olacak bir akıllı şehir inşa ediyor. Toyota çalışanlar­ı dahil yaklaşık 360 kişinin Susono bölgesinde­ki 70,8 hektarlık eski Toyota fabrikasın­da inşa edilecek olan Woven City adındaki alana taşınacağı açıklandı. Tesis, güneş panellerin­e ek olarak, hidrojenok­sijen reaksiyonu­ndan enerji elde eden yakıt hücrelerin­den gelen elektrikle çalıştırıl­acak. BLACK SE OIL & GAS (BSOG), kasım ayında 600 milyon dolarlık Romanya açık deniz projesinde­n doğal gaz çıkarmaya başlayacak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye