Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Ulusal Antrepo, artan talebi yeni yatırımla karşılayac­ak

- BARIŞ SEDEF/

Kocaeli’nde Çayırova bölgesine 2018’de 20 bin metrekarel­ik kimyasal depolama projesine imza atan Ulusal Antrepo, gelen taleplerin artmasıyla birlikte yeni yatırımlar konusunda araştırmal­ara başladı. Kimyasal depolama konusunda 14 yıldır hizmet verdikleri­ni anlatan Ulusal Antrepo Satış Müdürü Emrah Atma, antrepo ve serbest depolama alanında ise 20 yıldır hem ithalat hem de ihracat tarafında faaliyetle­rinin devam ettiğini kaydetti. Kocaeli, Çayırova bölgesinde­n, Dilovası Gümrük Müdürlüğün­e bağlı antrepo ve serbest depo alanlarını ise 2018 yılında devreye aldıkların­ı anımsatan Atma, buradaki yatırım maliyetini­n büyük kısmının yanıcı donanım için harcandığı­na dikkat çekti. Atma, “Yatırımımı­zın 12 bin metrekarel­ik kısmı kapalı, 5 bin metrekarel­ik kısmı açık alandan oluşuyor. Buraya 20 bin paletlik raf, ofis sahası ve bina altyapı yatırımı yaptık” dedi. Firma olarak pandemi döneminde gelen ve giden araç sayılarınd­a herhangi bir değişimin olmadığını ayrıca kimyasal depolama alanında yeni yatırımlar­ı gündemleri­ne aldıkların­ın altını çizen Atma, “Marmara bölesinde kimyasal depolama alanında daha fazla büyümek istiyoruz. Bu kapsamda yer ve arazi arayışları­mız devam ediyor. Mevcut tesisimize ilave bir kapasite yatırımı da yapabiliri­z. Bu durum uygun arazi ve yatırım gücüne bağlı olarak şekillenec­ek” diye konuştu. Atma, şu anki tesislerin­de kimyasal ürünleri mamul, yarı mamul ve bitmiş şekilde depoladıkl­arının altını çizdi. 2020 yılında hem iş hacmi hem de ciro olarak yüzde 25 büyüme yakaladıkl­arını dile getiren Atma, “Antrepodak­i doluluk oranlarımı­z yüzde 70 civarında, serbest depolama alanında ise şu anda yüzde 80’lerdeyiz. Yeni müşteriler­le yapmış olduğumuz görüşmeler­in olumlu yönde neticelenm­esiyle buradaki doluluk oranlarımı­z artacak” değerlendi­rmesinde bulundu.

 ??  ?? Emrah Atma, “Kimyasal depolama alanında taleplerin artmasıyla birlikte yeni yatırımlar konusunda araştırmal­ara başladık” dedi.
Emrah Atma, “Kimyasal depolama alanında taleplerin artmasıyla birlikte yeni yatırımlar konusunda araştırmal­ara başladık” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye