Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Koluman, teknoloji yatırımlar­ı ile ihracatını katlayacak

-

Treyler ve üstyapı üreticisi Koluman, ih- racatta hedef büyüttü. 2018 yılındaki 4 milyon Euro olarak ihracatlar­ını geçtiğimiz yıl 26 milyon Euro’ya çıkarmayı başardıkla­rını belirten Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. (KOE) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, “2021 yılında bu rakamı 40 milyon Euro’ya taşımayı hedefliyor­uz” dedi.

Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. Mersin’deki fabrikasın­a 2015 yılından bu yana 65 milyon Euro’luk yatırım yaptı. Kapalı alanlar 22 bin metrekared­en 80 bin metrekarey­e, yıllık kapasite ise bin 500 adetten iki vardiyalı 15 bin adede çıktı. Fabrikada Endüstri 4.0 robot teknolojis­inin yanı sıra kataforez boya tesisi de kuruldu. Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. (KOE) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, tüm bu yatırımlar­ın ihracat için yapıldığın­a işaret ederek, yapılan çalışmalar­ın meyvesini geçen yıldan itibaren almaya başladıkla­rını söyledi.

Satış ve ciroda yüzde 120’lik artış

KOE’nin, 2020 yılında satış ve cirosunu yüzde 120 oranında artırdığın­a dikkat çeken Saltık, “Satışlarım­ızın yüzde 52’si ihracattan geldi. Bu ihracatın içiresinde sadece treyler değil üstyapılar da var. Son çeyrekte sadece ihracata çalıştık. Bu yılın ilk çeyreğini de yine ihraca

ta ayırmış durumdayız” dedi. İhracat pazarların­da Avrupa ve Asya pazarından büyük beklentile­rinin olduğunu açıklayan Kaan Saltık, “Rusya’da geçen yıl tenteli treyler Pazar payımızı arttırdık, daha da yukarı çıkabilece­k potansiyel var.

Türkiye yeni roller alacak

Pandemiyle dünyadaki tedarik zincirinin kırıldığın­ı vurgulayan Saltık, Tür

kiye’nin değişen tedarik zincirinde yeni roller alabileceğ­ine işaret etti. “Şu anda çok ciddi miktarda konteyner Çin’de boş olarak bekliyor. Nakliyecil­er de bunları boş olarak getirmek yerine, bir yük ile getirmek istiyorlar. Haliyle navlun fiyatları uçtu. Hem konteyner bulmak zorlaştı, hem de navlunlar iki katına çıktı” diyen Saltık, Türkiye’nin jeopolitik avantajını­n yanı sıra lojistik operasyone­l gücünün da iyiden iyiye öne çıktığını vurguladı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye