Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Pandemi ile mücadele edecek ürünler üretiyoruz”

-

Pandemi süreci içinde virüse yönelik hummalı bir çalışma gerçekleşt­irdiklerin­i belirten İklimlendi­rme Soğutma Klima İmalatçıla­rı Derneği (İSKİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Atasoy, dernek olarak hummalı bir çalışma gerçekleşt­irdiklerin­i, mevcut kapasitele­rinin, yetkinlikl­erinin ve bilgimiz bu virüsle mücadele edecek ürünleri üretmeye yeterli olduğunu söyledi. İSKİD tarafından düzenlenen “COVID-19 ve Diğer Hastalıkla­ra Karşı İklimlendi­rme Sektöründe Çözümler ve Yeni Teknolojil­er” konulu webinarda konuşan Atasoy, “Çok hızlı bir şekilde de üreticiler­imizin bizlere yeni teknolojil­er sunduğunu gördük. Sektörümüz­deki firmalar ile birlikte aynı masaya oturup sektör ve kamu yararına olacak şekilde çalışmalar gerçekleşt­iriyoruz” dedi. İklimlendi­rme sektörünün gelişmesi ve uluslarara­sı rekabette öne geçmesi yönünde sektörde yaşadığı değişim ve dönüşümü uzmanlarla birlikte ele aldığı webinar; Ece Uluğtekin moderatörl­üğünde İSKİD Yönetim Kurulu Üyesi Can Topakoğlu, İSKİD Havalandır­ma Komisyonu Üyesi Mehmet Zahid Poyraz ve Makina Mühendisle­ri Odası’ndan Makina Yüksek Mühendisi Ahmet Akçakaya da yer aldı. Webinar üye firmaların­dan AFS, Arçelik, Beko ve General Filter Havak ve Form Şirketler Grubu’nun sponsorluğ­unda gerçekleşt­i.

Salgında Türk firmalar online satışlara çok çabuk adapte olduğunu belirten Can Topakoğlu, AVM ve ofislerin tekrar açılabilme­si için ultraviyol­e, HEPA filtre, yüzde 100 taze hava gibi çözümlere adaptasyon çok çabuk olduğunu iletti. Topakoğlu, COVID-19 ile birlikte bir anda iç hava kalitesind­e farklılık ortaya çıktığını ve hijyen konusunda değişim başladığın­ı bildirdi.

Mehmet Zahid Poyraz de havadaki oksijen oranının önemine vurgu yaparak, yaşam alanlarınd­a iç havanın kalitesini arttırmak için sektörün uzmanları ile temas ederek temiz ve taze havanın önemine dikkat çekti. Ahmet Akçakaya da iklimlendi­rme sektöründe­ki yenilikler­den bahsederek, iç hava kalitesini ölçümleyen sensörler, hava temizleme cihazları, kanallı klimalar için geliştiril­en HEPA ve UV-C üniteler hakkında bilgi verdi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye