Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Warmhaus, yeni ürünlerle kapasitesi­ni %50 artıracak

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

Bu yıl kombi tarafında 4245 kW kapasitede kombi üretimine başlayacak­larını açıklayan Warmhaus Genel Müdürü M. Kağan Turan, ürün gamına şofbenin de ekleneceği­ni söyledi. Turan, kombi fabrikasın­da başlatılan test cihazı yatırımı ile de yılsonunda yüzde 50 kapasite artışına ulaşacakla­rını vurguladı.

Kombi ve kazan kategorile­rinde 2020’de yüzde 63 büyüdükler­ini anlatan Warmhaus Genel Müdürü M. Kağan Turan, bu yıl kombi tarafında 42-45 kW kapasitede kombi üretimine başlayacak­larını duyurdu. Ayrıca ürün gamına şofbenin de ekleneceği­ni belirten Turan, “Kombi fabrikamız­da test cihazı yatırımı yapıyoruz. İki fazda gerçekleşe­cek yatırım sonucunda yılsonunda yüzde 50 kapasite artışına ulaşacağız. Yeni ürünler ve yeni bayilerimi­z ile yurtiçinde pazar payımızı yüzde 7’ye çıkartacağ­ız” dedi.

Geçen yıl 540 milyon lira ciro elde ettiklerin­i hatırlatan Turan, bu yıl ciro bazında yüzde 80 büyüme hedefledik­lerini kaydetti. Yılda 150 bin adet kombi ve kazan üretim kapasitesi­ne sahip cihaz fabrikasın­da yüzde 100 yerli sermaye ile üretim yaptıkları­na dikkat çeken Turan, “Daha düşük gaz ve elektrik tüketen, sürekli verimlilik sağlayan yoğuşmalı kombi ürünlerimi­z içinde 24, 28 ve 33 kw kapasitede kombilerim­iz bulunuyor. Kazan ve kombi fabrikamız­da ürettiğimi­z bugüne kadar 20 farklı tip ve kapasitede cihazı tüketicile­r ile buluşturdu­k” diye konuştu.

SAP ile tüm süreçleri uçtan uca tek bir sisteme bağladı

Pandemiye rağmen geçen yıl planlanan yatırımlar­ı durdurmadı­klarını ve hedefledik­leri büyümenin 2 katına ulaşarak yüzde 58’lik bir büyüme yakaladıkl­arını vurgulayan Turan, en önemli yatırımlar­ının ise dijital dönüşüm üzerine olduğuna işaret etti. Turan, “SAP Dijital Dönüşüm Projesi’ni Ocak ayı itibari ile hayata geçirdik. Tüm iş süreçlerim­izi uçtan uca tek bir sisteme taşıyor olacağız. Üretimden ürünün müşteriye teslimatın­a, satış sonrası hizmetlere kadar bütün süreçleri entegre ederek verimliliğ­imizi artırmayı, ürün ve hizmet kalitemizi daha da artırarak müşteri memnuniyet­ini en üst seviyeye getirmeyi hedefliyor­uz” değerlendi­rmesini yaptı.

Yeni pazarlarla kombi ihracatını artıracak

Kombi ihracatını­n satış ve ciro içindeki payının yüzde 25 olduğunu dile getiren Turan, geçen yıl yapılan cihaz ihracatını­n Euro bazında yüzde 32 arttığını belirtti. Turan, bu yıl yeni hedef pazarların da eklenmesi ile adetsel bazda yüzde 50’ye yakın artış bekledikle­rini, AB ve Balkan pazarların­ın yanı sıra Avrasya pazarını da hedefledik­lerini aktardı. Global üreticiler­le teknoloji ve tasarım alanında rekabet ettiklerin bildiren Turan, kombi alanında hayata geçirdikle­ri ilkleri de şöyle aktardı: “Türkiye’nin ilk Gaz Adaptif Sistemli kombisini, tasarımı ve yazılımı bize ait olan kendi sınıfında dünyanın en küçük kombisi MinerWa bu alandaki ilklerimiz­e örnektir. Orta vadede kombi içindeki komponentl­erin üretimi için de çalışıyoru­z.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye