Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Yüksek teknolojin­in kalbi ETGB’de hedef; 200 firma, 1000 Ar-Ge personeli

-

Eskişehir OSB Başkan V Vekili ve ATAP AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Metin Saraç, Saraç bölgelerin­in yüksek teknolojil­i ürünler üretimine üretim katlı sağlayan çok önemli bir merkez olduğ olduğunu belirterek, Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölg Bölgesi’nin (ETGB) yönetici şirketi olan Anadolu Teknoloji Tekn Araştırma Parkı AŞ’nin (ATAP AŞ) bölgen bölgenin gelişimine ciddi katkılar sağladığın­ı ifade etti.

17 yılda ciddi bir yol kat eden e ETGB’nin 4 yerleşke ve 9 binada hizmet h verdiğini aktaran Metin Saraç, “Eskişehir “Es sanayinin gelişmesin­e ve yüksek t teknoloji ürün üretimine yönlendiri­lmesi amacıyla amacıyl 2003 yılında hizmete açtığımız ETGB bugün önemli bir teknoloji üretim noktası haline geldi. Eskişehir OSB’de 510 dönümlük bir alana kurulan Teknoparkı­mızın mevcut bölgesi ve binaları dışında Anadolu Üniversite­si ile Eskişehir Osmangazi Üniversite­sinde hizmet binaları var. Buna ilave olarak Eskişehir Teknik Üniversite­si ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversite­si içinde ek teknopark binalarımı­zın yapımına ilişkin çalışmalar­ımız büyük bir hızla sürüyor. Bugün ulaştığımı­z noktaya baktığımız­da 17 yılda ciddi bir yol kat eden ETGB, halen 4 yerleşke ve 9 binada yüzde 98 doluluk oranıyla hizmet veriyor” vurgusunu yaptı.

Saraç, ayakları yere basan projelerle Eskişehir sanayisini­n teknoloji gelişimine katkı sağlamaya devam edecekleri­ni belirterek, “Şu anda bölgemizde çok çeşitli sektörlerd­e faaliyet gösteren 134 Ar-Ge firması faaliyet sürdürüyor ve bu kuruluşlar­da 560 Ar-Ge personeli istihdam ediliyor. Bu firmalarım­ızın 43’ünün akademisye­n girişimcil­er tarafından kurulduğun­u özellikle belirtmek istiyorum. ETGB bünyesinde Ar-Ge yapan firma sayımızın kısa sürede 200 firmaya ve Ar-Ge personelin­in ise 1000 kişiye çıkmasını hedefliyor­uz. Ayakları yere basan projelerle Eskişehir sanayisini­n teknoloji gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 ??  ?? Metin Saraç
Metin Saraç
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye