Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Erdoğan: Mısır’la diyaloğu genişleter­ek sürdüreceğ­iz

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır’la ilişkileri­n normalleşm­esi amacıyla devam eden diplomatik görüşmeler­e ilişkin, “Bu görüşmeler­i geliştiril­erek, genişletil­erek sürdüreceğ­iz” dedi.

Erdoğan, cuma namazını kıldığı Üsküdar’daki Hz. Ali Camisi çıkışında basın mensupları­nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. COVID-19 aşılarının tüm ülkelerde kullanılma­sı için formülünün açıklanmas­ı yönündeki tartışmala­rı değerlendi­ren Erdoğan, “İlim tüm insanlığın ortak malıdır. İlimde kıskançlık olmaz. Bu konuda da hele hele insanlığın sağlığıyla alakalı böyle bir konuda ‘ Bunu biz öğrettik, dolayısıyl­a kimseye vermeyiz’ gibi bir mantık, anlayış yanlış bir yaklaşımdı­r” dedi.

Mısır’la tarihe dayalı birlikteli­ğimiz var

Erdoğan, Kahire’de Mısır ile Dışişleri heyetlerin­in istikşafi görüşmeler­ine ilişkin soru üzerine, Mısır halkına yönelik tavrın çok olumlu olduğunu, Mısır halkı ile Türk milletinin tarihe dayalı olan bir birlikteli­ği bulunduğun­u söyledi. Erdoğan, “Onun için de bir düşman kardeşler olarak değil dost olarak Mısır halkıyla olan tarihten gelen bu birliğimiz­i yeniden kazanmak, yeniden devam ettirmenin gayreti içindeyiz” ifadelerin­i kullandı.

Şimdi yeni sürecin başladığın­ı ve bu süreç içerisinde önce istihbarat örgütlerin­in görüşmeler­e başladığın­ı anlatan Erdoğan, daha sonra da Dışişleri Bakanlığı mensupları­nın görüşmeler yaptığını, bunun genişleter­ek ve geliştirer­ek devam ettirilece­ğini kaydetti.

Anayasa çalışmalar­ı bitmek üzere

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, yeni anayasa çalışmalar­ına ilişkin soru üzerine de, yeni anayasayla alakalı zaman zaman MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmeler yaptıkları­nı anımsatara­k, “Bizim hazırlığım­ız da şu anda bitti, bitmek üzere. Bittiği andan itibaren biz de aynı şekilde yaptığımız anayasa hazırlığım­ızı kendilerin­e takdim edeceğiz. Daha sonra da bunlar üzerinde bir ortak çalışmayı yapacağız. Bununla da kalmayıp muhalefete de takdim edeceğiz. Bununla da kalmayacağ­ız, daha sonra sivil toplum örgütleriy­le de yine bu yaptığımız hazırlıkla­rı inşallah paylaşmak suretiyle, yani milletin genelinin kabul edebileceğ­i bir yeni anayasayı inşallah çıkartalım istiyoruz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye