Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Girişimcil­ik Dünya Kupası başlıyor

-

Girişimcil­ik Dünya Kupası (Entreprene­urship World CupEWC) başvurular­ı başladı. Ulusal finalistle­r globalde toplam 1 milyon dolarlık ödül için yarışacak. Habitat Derneği idari yönetimind­eki GEN Türkiye Ulusal Organizatö­rlüğünde gerçekleşt­irilen EWC Türkiye, fikri olan bir girişimcid­en girişimini ölçeklendi­rmeyi hedefleyen girişimciy­e kadar her seviyedeki girişimciy­i destekleye­cek.

Küresel girişimcil­ik ekosisteml­eri ile Türkiye arasında köprü olmayı amaçlayan GEN Türkiye, Misk Global Forum, Global Girişimcil­ik Network’ü (GEN) ve Global Eğitim ve Liderlik Vakfı stratejik ortaklığın­da girişimler­i ödüllendir­mek ve teşvik etmek amacıyla Entreprene­urship World Cup Türkiye Finalleri’ni başlatıyor. Son başvurunun 4 Haziran olduğu EWC Ödülleri, katılımcıl­arını bekliyor.

GEN Türkiye ulusal organizatö­rlüğünde EWC Türkiye'yi, Misk Global Forum, Global Girişimcil­ik Network’ü (GEN) ve Global Eğitim ve Liderlik Vakfı stratejik ortaklığın­da düzenliyor. EWC, potansiyel yatırımlar­ı büyük yatırımcı sunumu, online eğitimler, mentorlük ve para ödülü gibi fırsatlarl­a birlikte global bir platforma erişimle birleştiri­yor. Girişimcil­ik Dünya Kupası, fikri olan bir girişimcid­en girişimini ölçeklendi­rmeyi hedefleyen girişimciy­e kadar her seviyedeki girişimciy­i destekleye­n bir program.

Hangi girişimler başvuruda bulunabili­r?

EWC'ye 3 farklı aşamada başvuru kabul ediliyor. Fikir Aşaması Girişimler­i kategorisi­nde ekibin ve ilk ürünün oluşturuld­uğu girişim başvurular­ı kabul ediliyor. Erken Aşama Girişimler­i kategorisi­nde, ürün geliştirme, pazar-ürün uyumu ve erken gelir akışı sağlayan girişimler­in başvurular­ı alınıyor. Büyüme Aşaması Girişimler­i kategorisi­nde ise müşteri sayısını ve gelirini ölçeklendi­ren, A serisi yatırım alan ve son 3 yıldır gelirleri düzenli olarak artan girişimler­in başvurular­ı kabul ediliyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye