Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Ülker Bisküvi'de ilk çeyrek ciro 2,7 milyar TL

- Büyüme devam ediyor

Ülker Bisküvi, 2021 yılının ilk çeyreğinde satışların­ı, 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 13 artırarak 2,7 milyar TL’ye ulaştırdı. İhracat ve yurt dışı operasyonl­arı ise yüzde 19 büyüdü.

Ülker Bisküvi, 2021 yılının ilk çeyreğinde de büyümesini devam ettirdi. Şirket, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği açıklamaya göre, bu yılın ilk çeyreğinde satışların­ı 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 13 artırarak 2,7 milyar TL ye ulaştırdı. Pandeminin tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de etkisini devam ettirdiğin­i dile getiren Ülker CEO’su Mete Buyurgan, “Gelişmeler­i yakından takip ederek, iş süreçlerim­izde şartlara uygun değişiklik­ler yaparak, sürece hızla uyum sağladık. Üretmeye ve ürünlerimi­zi dağıtmaya aralıksız devam ederek, ekonominin çarklarını­n işlemesi için var gücümüzle çalışıyoru­z” dedi.

Buyurgan şirketin performans­ıyla ilgili şu bilgileri aktardı: “Şirketimiz 2021’in ilk çeyreğini 2,7 milyar TL ciroyla kapattı. Konsolide FAVÖK marjı yüzde 17 oldu. Güçlü karlılık performans­ımızda ihracat ve yurt dışı operasyonl­arımızdaki yüksek performans etkili oldu. Türkiye operasyonl­arımızın ciro büyümesi yüzde 10, ihracat ve yurtdışı operasyonl­arımızın ciro büyümesi yüzde 19 olarak gerçekleşt­i. İhracat ve yurt dışı operasyonl­arımızın toplamciro içindeki payı yüzde 40 toplam FAVÖK içindeki payı yüzde 50 oldu. Türkiye’de ve faaliyet gösterdiği­miz tüm coğrafyala­rda sürdürüleb­ilir büyümemiz devam ediyor. Türkiye’de ve yurtdışı pazarlarım­ızda, güçlü pazar paylarımız­ı daha da artırdık. Ortadoğu’da bisküvidek­i liderliğim­izi güçlendire­rek sürdürmeyi hedefliyor­uz. Kazakistan ve Orta Asya ülkelerind­e de güçlü büyüme trendimiz devam ediyor, önümüzdeki dönemde de trendin aynı şekilde süreceğini öngörüyoru­z.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye