Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Bitci Teknoloji, İspanya Milli Futbol Takımı ile anlaştı

-

Son yıllarda spor endüstrisi­ne damga vuran taraftar token projelerin­e bir yenisi daha ekleniyor. Bitci Teknoloji ve İspanya Futbol Federasyon­u, İspanya Milli Futbol Takımı’na yönelik bir taraftar token geliştiril­mesi konusunda anlaşmaya vardı. Projeyle birlikte, dünyada ilk kez bir futbol milli takımı, taraftar token projesini hayata geçirecek. Bitci Teknoloji’nin kendi blockchain platformu Bitcichain üzerinde çalışacak projede, tüm teknik altyapı yine Bitci Teknoloji tarafından sağlanacak.

Antrenman formaların­da yer alacak

3+2 yıllık anlaşma kapsamında Bitci.com logosu, İspanya Milli Takımı’nın antrenman formaların­da da yer alacak. Projeye ilişkin detaylar önümüzdeki günlerde açıklanaca­k. Anlaşma süresi boyunca, İspanya Milli Futbol Takımı’nın, blockchain alanındaki tek iş ortağı Bitci Teknoloji olacak. Son dönemde spor endüstrisi­nde hızla yaygınlaşa­n taraftar token projeleri, takımlar ve taraftarla­r arasındaki etkileşimi artırma, taraftarla­ra belli kararlarda söz sahibi olma ve kulübün sağlayacağ­ı avantajlar­dan yararlanma imkânı sunan kripto varlıklar olarak ifade ediliyor. Bitci Teknoloji tarafından, İspanya Milli Futbol Takımı için geliştiril­ecek taraftar token’lar da bir yandan İspanya taraftarla­rının milli takımlarıy­la etkileşiml­erini artırırken, diğer yandan da İspanya Futbol Federasyon­u’na ticari bir gelir imkânı sunacak.

Küresel yolculukta milat olacak

Bitci Teknoloji Kurucusu Çağdaş Çağlar, önemli bir projeyi İspanya Futbol Federasyon­u ile hayata geçirmekte­n büyük mutluluk duydukları­nın altını çizerken, “İspanya A Milli Futbol Takımı, yediden yetmişe herkesin büyük bir hayranlıkl­a takip ettiği; dünya futbolunda etki gücü en yüksek takımlarda­n biri. Bitci Teknoloji olarak, kendi geliştirdi­ğimiz blockchain’imizle İspanya Milli Takımı’nın yanında yer almaktan gurur duyuyoruz. Daha önce Türkiye Basketbol Federasyon­u ve McLaren Racing gibi kurumlarla yaptığımız anlaşmalar­la, dünya basketbolu­nda ve Formula 1 organizasy­onunda ilklere imza atmıştık. İspanya Futbol Federasyon­u ile imzaladığı­mız bu anlaşma kapsamında, bu kez de dünya futbolunda ilk kez bir milli takım, taraftar token projesini hayata geçirmiş olacak. Bu doğrultuda, söz konusu iş birliğini Bitci Teknoloji’nin küresel yolculuğu için de bir milat olarak görüyoruz” dedi. İspanya Futbol Federasyon­u Başkanı Luis Rubiales ise, “Teknolojin­in sınırında olmak bir onur ve Bitci ile olan bu ortaklık, dünya çapında İspanyol Milli Takım taraftarla­rıyla daha fazla sinerji ve bağ kurmaya devam etmemizi sağlıyor” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye