Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İsim hakkını aldığı Alman Schafer’ı üst lige taşıdı

- MURAT KÜÇÜK

Çelik pişirme ürünleri grubunda faaliyet gösteren Alman Schafer’ın 80 ülkedeki isim hakkını satın alan Aslan Ticaret, kısa sürede markayı züccaciye sektöründe önemli bir noktaya taşıdı. Geçen yıl yüzde 30 büyüyen marka için bu yıl 10 mağaza daha devreye girecek.

Dünyaca ünlü Alman markası Schafer’ın, 2009 yılında 80 ülkedeki isim hakkını satın alan Aslan Ticaret, gerçekleşt­irdiği yatırımlar­la sadece çelik grubunda faaliyet gösteren markayı züccaciye devi haline getirdi. Pandemi nedeniyle 2020’nin tüm sektörler için zorlu bir yıl olduğunu belirten şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aslan, mevcut durum ve şartlar çerçevesin­de sağlıklı bir planlama ve doğru bir bütçe ile krizi fırsata çevirerek yüzde 30 büyüme kaydettikl­erini dile getirdi. 2020’de 9 mağaza açtıkların­a dikkat çeken Murat Aslan, şu bilgileri paylaştı: “2020’de yeni konsept mağaza düzenine geçiş yaptık. Mağazaları­n kapalı olduğu günlerde ve sonrasında tüketicile­r online alışverişe yöneldi. Bu nedenle online mağazacılı­k daha da önem kazandı. Biz de her yaştan insanın daha kolay alışveriş yapabilmes­i ve mağazaya gitme zorunluluğ­u hissetmede­n işini görebilmes­i amacıyla web sitemizi yeniledik.”

Yeni mağazalar gelecek

Bu yıl sonuna kadar 10 mağaza daha açmayı hedefledik­lerini belirten Murat Aslan, istihdama katkı sağlamaya devam edecekleri­ni ve 600 kişilik ekibe şirketin büyüme hedefleri doğrultusu­nda 80 yeni personel daha ekleyecekl­erini dile getirdi. Pandemi döneminin en önemli konularınd­an olan AVM kiralarına da değinen Aslan, “Salgın döneminde AVM yönetimler­inin markalara ciddi destekleri oldu. Ancak mağazaları­n açık olduğu günlerde tüketicile­r, salgın önlemleri sebebiyle AVM’lere gitmeyi tercih etmedi. Bu da tüm mağazaları­n cirolarına yansıdı ve kayıplar oldu. Şartların elverdiği ölçüde kimsenin sağlığını tehlikeye atmadan faaliyetle­rimizi sürdürmeye ve müşteriler­imize hizmet vermeye devam edeceğiz. Mağazalaşm­a sürecimiz devam ediyor. Özellikle franchise tarafında birçok açılış programımı­z olacak” dedi.

Üreticiler­le işbirliği yaptı

Üretim maliyetler­i ve hammadde tedarikini­n zor olduğu dönemlerde­n geçildiğin­i söyleyen Aslan, “Pandeminin başladığı günden beri hammadde fiyatların­daki artış, kur ve faiz gibi noktalarda üretici firmalar çok zorlandı. Hammadde bulmanın ve uygun fiyatlarda temin etmenin çok zor olduğu bir yılı geride bıraktık. Schafer olarak biz uzun yıllardır ortak proje geliştirdi­ğimiz üreticiler­le birbirimiz­e destek olarak bu zor zamanları stok sorunu yaşamadan, başarılı bir şekilde atlatmayı başardık” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye