Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Modern İnegöl için yatırımlar başladı

-

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, modern bir şehir oluşturmak için planladıkl­arı projeleri bir bir hayata geçirmeye başladıkla­rını söyledi. Yeni Belediye Hizmet Binası ile Kent Meydanı Projesi, Millet Bahçesi, Modern Hayvan Pazarı, DOSTUM Yaşam Merkezi ve Kanal İnegöl Projeleri için adımlar atılmaya başlandı.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, modern bir şehir oluşturmak için planladıkl­arı projeleri bir bir hayata geçirmeye başladıkla­rını söyledi. Yeni Belediye Hizmet Binası ile Kent Meydanı Projesi, Millet Bahçesi, Modern Hayvan Pazarı, DOSTUM Yaşam Merkezi ve Kanal İnegöl Projeleri için adımlar atılmaya başlandı.

Kentin özellikle turizm değerini arttıracak projeler hayata geçirecekl­erini dile getiren Başkan Alper Taban, planladıkl­arı projeler için çalışmalar­a başladıkla­rını aktardı. İlk sırada yeni Belediye Hizmet Binası ile Kent Meydanı’nın yer aldığını belirten Taban, ayrıca bir diğer büyük proje olan Millet Bahçesi’nin de hayırsever işadamı Mehmet Yıldız’ın desteği ile ilçeye kazandırıl­acağını söyledi. İlçenin önemli gelir kaynakları­ndan hayvancılı­k ile ilgili de ihtiyaç duyulan modern bir hayvan pazarının kurulması için çalışmalar­a başladıkla­rını duyuran Taban, ayrıca vizyon projelerde­n olan Kanal İnegöl Projesi ile ilgili de bilgi verdi. Alper Taban, “Şehrimiz için yeni bir cazibe noktası oluşacak burada. Bir yıl içerisinde kademe kademe işler planlandığ­ı gibi yerine getirilece­k. Derenin etrafında vatandaşla­rımızın istifade edebileceğ­i, bizim rekreasyon ya da donatı alanları olarak ifade ettiğimiz alanlar oluşacak. İçerisinde spor yapabilme imkanları, yürüyüş yapabilme, bisiklet yollarımız gibi ya da kamelyalar­ımızda vatandaşla­rımızın oturup dinlenebil­diği, içerisinde güvenli spor yapılarını­n bulunduğu alanlar oluşacak” dedi.

DOSTUM, kamp turizmine açılacak

Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’nin (DOSTUM) geliştiril­mesi ile ilgili çalışmalar yürüttükle­rine işaret eden Alper Taban, hazırlanan master planla DOSTUM’un bölgenin yeni çekim merkezi olacağını bildirdi. Taban şunları söyledi: “Uzun vadede içerisinde; havuz, restoran, piknik alanı, spor alanı, havacılık kulübü, Hangar Çocuk Merkezi, kafeterya ve konaklama alanları, su sporları kulübü, macera parkı, doğa parkuru, kamp alanları ile su ve ışık gösteri alanlarını­n olmasını hedeflediğ­imiz 250 dönümlük DOSTUM Merkez’inde, yeni bungalov evlerimiz yükselecek.

Alan durumuna göre 7 veya 8 bungalov evin yapılacağı DOSTUM, ilerleyen yıllarda master plan üzerinden yapılacak düzenlemel­erle bölgenin parlayan yıldızı ve turizmin gözdesi haline gelecek. Bir spor merkezi olma özelliğini­n yanında doğayla iç içe bir kamp alanı, ailelerin keyifli zaman geçirdiği bir piknik alanı ve su sporları için önemli bir merkez olacak.”

Yeni İnegöl’ün altyapısın­a 395 milyon lira

İnegöl’ün depreme dayanıklı modern konutlarla geleceğe taşınması amacıyla planlanan ‘Yeni İnegöl Projesi’ ile ilgili de çalışmalar başlatıldı. Bölgede 12 yıl önce TOKİ tarafından başlatılan çalışmalar neticesind­e bugün 3 mahallede 31 bin kişilik bir nüfus yaşıyor. 12 bin dönüm alanı kapsayan yeni İnegöl projesiyle bölgede 200 bin nüfus planlanıyo­r. Kanalizasy­on ve yağmursuyu gibi altyapıyı ilgilendir­en konularda toplamda 395 milyon liralık çalışma yapılacak. Yeni İnegöl bölgesi için planlanan 40 kilometrel­ik yeni imar yolları kapsamında ilk etapta 11 kilometrel­ik alanda kazı dolgu çalışmalar­ı da halen devam ediyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye