Nasil Bir Ekonomi (NBE)

PayPorter yatırımlar­ın rüzgarıyla yüzde 40 büyüme bekliyor

-

Para Transferi alanında 160 temsilcisi­yle hizmet veren PayPorter, bu alanda 145’ten fazla ülkeye gerek isme gerekse banka hesapların­a para gönderebil­iyor ve yine bu ülkelerden gelen para transferle­rinin alıcıların­a ödenmesine aracılık ediyor. Şirket bu sayede 2020 yılında 500 milyon dolarlık döviz girişine aracılık etti. Ödeme sistemleri­nde dijitalleş­me konusunun önem kazandığın­ı kaydeden PayPorter Genel Müdürü İzzet Metcan, “Bu nedenle 2020 yılında yatırımlar­ını başlattığı­mız Dijital Kanal geliştirme­lerimiz tamamlandı. Bu sayede özellikle para transferin­de mevcut fiziksel temsilci ağımızın yanı sıra mobil uygulamamı­z ve internet kanalımızd­an da müşteriler­imize hizmet vermeye başlıyoruz. Bu sayede 2021 yılındaki büyümemizi çok daha yukarılara çıkartabil­eceğimizi öngörüyoru­z” dedi. 2020’yi döviz bazında yüzde 20 büyümeyle kapattıkla­rını anımsatan Metcan, 2021’e daha yüksek bir büyüme ivmesiyle girdikleri­ni yılsonunda yüzde 40 büyümeyi öngördükle­rini ve ilk çeyrek sonuçların­ın da bu yönde olduğuna dikkat çekti.

Havale/EFT ile ödeme işlemlerin­e aracılık etmek üzere iş ortaklığı kurdu

Çevrimiçi tarafta kredi kartı ödemelerin­e aracılık etmek için 2020 sonunda yatırımlar­a start verdikleri­ni dile getiren Metcan, “Çok yakında e-ticaret yapan işyerlerin­e karttan tahsilat/sanal POS hizmetleri­mizi sunmaya başlayacağ­ız. 2021 yılında sektörel odaklı ve planlı olarak makul bir büyüme stratejisi ile ilerleme arzusunday­ız” diye konuştu.

E-ticarete yönelik hizmetleri­ni daha da büyütecek

Mevcutta yurtdışı para transferi, yurtiçi para transferi, fatura tahsilatla­rı, dijital cüzdan, sanal pos, hızlı tahsilat hizmetleri alanlarınd­a gelen talepleri karşıladık­larına vurgu yapan Metcan, “E-Ticaret hacminde ikinci en büyük payı alan Havale/EFT ile ödeme işlemlerin­e aracılık etmek üzere bir iş ortaklığı kurduk. Bu alanda da hizmet vermeye başladık. Türkiye’de kredi kartı sahibi olmayan yüzde 58 ve kredi kartını çevrimiçi işlemlerde kullanmaya­n yüzde 64’ü bulan önemli bir kitle var. Hedefimiz bu önemli grubun çevrimiçi ödemelerin­e aracılık etmek” açıklaması­nda bulundu.

 ??  ?? Genel olarak 2020 yılını yüzde 20’lik büyümeyle kapatan PayPorter, dijital kanal geliştirme, mobil uygulama yatırımlar­ını devreye alması ve internet kanalında da müşteriler­e hizmet vermesiyle 2021 için yüzde 40 büyüme hedefliyor. Şirketin ilk çeyrek performans­ı ise bunu doğrular nitelikte.
Genel olarak 2020 yılını yüzde 20’lik büyümeyle kapatan PayPorter, dijital kanal geliştirme, mobil uygulama yatırımlar­ını devreye alması ve internet kanalında da müşteriler­e hizmet vermesiyle 2021 için yüzde 40 büyüme hedefliyor. Şirketin ilk çeyrek performans­ı ise bunu doğrular nitelikte.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye