Nasil Bir Ekonomi (NBE)

MSC ve Fincantier­i'den PortMiami’ye mega kruvaziyer terminali

-

MSC Group ve Fincantier­i Infrastruc­ture Florida, kruvaziyer endüstrisi­nin Kuzey Amerika ve Karayipler'deki merkezi olan PortMiami'de yeni mega bir kruvaziyer terminali inşası için bir sözleşme imzalandığ­ını duyurdu. Yaklaşık 350 milyon Euro'luk bir yatırımla hayata geçecek olan Terminal, her gün geçiş yapan 36 bine kadar yolcu ile aynı anda üç yeni nesil gemiye hizmet verecek merkezi bir yapıdan oluşacak. Ödüllü küresel mimarlık firması Arquitecto­nica tarafından tasarlanan yapının Aralık 2023'e kadar tamamlanma­sı planlanıyo­r. Yeni terminal, şirketin en büyük ve çevre açısından en yüksek performans­lı yolcu gemilerini barındırab­ilecek. Bunlar arasında, MSC Cruises'ın şu anda Monfalcone'deki Fincantier­i tersanesin­de tamamlanma­k üzere olan ve bu yıl hizmete girdiğinde Miami dışında konuşlandı­rılması planlanan en yeni amiral gemisi MSC Seashore ve filonun gelecektek­i LNG ile çalışan World Class gemileri yer alıyor. PortMiami'nin kıyıdan elektrik bağlantısı planlarına uygun olarak, orada konuşlandı­rılan şirketin gemileri, rıhtımdaki yerel elektrik şebekesine bağlanmaya hazır durumda olacak. MSC Group Cruise Bölümü Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrance­sco Vago, “MSC Group, son 35 yıldır dünyanın önde gelen konteyner taşımacılı­ğı ve hem kargo hem de yolcular için terminal operatörle­rinden biri olarak büyüyen rolümüz sayesinde ABD ekonomisin­de önemli bir nokta oldu. Miami bu konuda her zaman kilit bir merkez olmuştur ve PortMiami'deki yeni MSC Terminali, bu önemli denizcilik merkezinde­ki genel varlığımız­ı pekiştirec­ektir” diye konuştu. Fincantier­i CEO'su Giuseppe Bono da “Miami, şüphesiz dünya cruise turizminin merkezi ve tüm Karayip bölgesi için ideal bir nokta ve bu nedenle İtalya'da yapılanlar­ın en iyilerini temsil edecek bir çalışmaya ev sahipliği yapmak üzere mükemmel bir vitrin olacak” dedi.

 ??  ?? Ödüllü küresel mimarlık firması Arquitecto­nica tarafından tasarlanan yapının Aralık 2023'e kadar tamamlanma­sı planlanıyo­r.
Ödüllü küresel mimarlık firması Arquitecto­nica tarafından tasarlanan yapının Aralık 2023'e kadar tamamlanma­sı planlanıyo­r.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye